2.4
2.4
Den vilda jakten på juvelen
I kassasuccén Den vilda jakten på stenen fann författarinnan Joan Wilder och äventyraren Jack Colton varandra. I den här rafflande uppföljaren är de tillbaka i äventyrens värld, med Ralph tätt i hälarna när de färdas genom den farofyllda Nordafrikanska öknen. Inte ens svekfulla infödingar, fasansfulla fängelsehålor eller en till synes ändlös rad av skurkar kan hindra trion.

Originaltitel | Jewel of the Nile |
Regissör | Lewis Teague |
Manus | Lawrence Konner, Mark Rosenthal |
Genre | Komedi, Action, Romantik, Äventyr, 80-tal |
Skådespelare | Michael Douglas, Danny DeVito, Kathleen Turner, Spiros Focás, Holland Taylor |
En onödig uppföljare som inte har samma charm och flyter lika bra som föregångaren.
Filmtipsets algoritm säger att jag ska ge den 4+
Tycker den här är bättre än första filmen! Första är absolut inte dålig, båda dessa är givna klassiker.
Gillar att det är öken tema i den här, bra musik och Danny DeVito är för härlig!
Klassiskt äventyr som jag gillade som barn. Men bör ses om med vuxna ögon.
Så där...
Underbara klichéer! Bäst var Michael Douglas 80-talsoutfit.
Hafsigt ihopsatt uppföljare som inte lever upp till sin föregångare. Den var å andra sidan riktigt bra medan den här känns medelmåttig. Men tack vare en stor dos charm och roliga karaktärer blir det ändå god underhållning på ett sånt sätt de bara kunde göra under 80-talet.
Mitt tips blir att inte slösa bort tid på att titta på den här filmen.
Inte alls lika bra som den första filmen. Ganska tråkig om jag minns rätt.
Besviken.