3.6
3.6
Den vilda roboten
Efter ett skeppsbrott blir en intelligent robot vid namn Roz strandsatt på en obebodd ö. För att överleva den svåra miljön ansluter sig Roz till öns djur och tar hand om en föräldralös gåsunge.

Originaltitel | The Wild Robot |
Regissör | Chris Sanders |
Manus | Chris Sanders, Peter Brown |
Genre | Drama, Animerad, Äventyr |
Skådespelare | Lupita Nyong'o (röst), Pedro Pascal (röst), Kit Connor (röst), Bill Nighy (röst), Stephanie Hsu (röst), Matt Berry (röst), Ving Rhames (röst), Mark Hamill (röst), Catherine O'Hara (röst) |
En mycket fin animerad film! Gillade hur tystlåten den var i början, men tyckte också om hur den utvecklades och blev mer dialogdriven efterhand. Jag kände efter ett tag att "okej, nu hajar jag vad filmen kommer att gå ut på" men den fortsatte ändå att ta sig snabbt framåt och introducera ny tematik istället för att fastna, vilket gjorde att den bara övertygade mig mer och mer. På slutet var jag såld. Och min fyraåring verkade tycka om den också, trots att vi råkade gå på en engelskspråkig visning. Bara en sådan sak!
Riktigt söt och trevlig animerad film. En stabil 4:a...
En trevlig och sympatisk film som hade tjänat på att helt anamma de känslosamma aspekterna. Men tyvärr får vi likt i många andra moderna animerade filmer stora delar av högt tempo och kvicka/flyktiga run-of-the-mill ”gags”.
Var inne på höga tre, men skit samma det får bli en fyra - om än aningen svagare sådan än för Flow, som förtjänar tecknat-Oscarn. "Kiss the sky" av Maren Morris borde vara given för låt-Oscar, men obegripligt nog är varken den eller "Even when I'm not" nominerade. Kul och fin film, härliga miljöer, vibbar av Snövit, Flow, Den Långa Flykten och t.o.m. Edward Scissorhands. Bra röstjobb av en radda fina skådisar. Musiken välförtjänt nominerad.
Trevlig och rätt engagerande film. Egentligen allra bäst i början innan någon pratar, men den den är fin även efter det. Den har verkligen massor av slut, men fortsätter att tuffa på där lika gärna kunde ha slutat gång på gång.
En sevärd och underhållande historia, där det finns flera ingredienser i storyn för den som önskar det.
En trevlig lättviktare. Formeln känns väl igen, och humorn är egentligen ganska uppenbar, men fungerar trots det helt okej. Robotars brist på emotionell intelligens är alltid en tacksam utgångspunkt. Filmen törs också vara lite mörk på ett sätt som moderna animerade filmer sällan ger sig in på. Det blir dock lite sämre framåt slutet när man blir alltmer övertydligt sedelärande, och det hela mynnar ut i idealism utan att så mycket tanke bakom. En lite svagare trea
Alltså, mycket är ju bra men samtidigt ligger det en känsla över att det här inte är en film, det är ett förlängt montage eller klimax från en annan film där det inte finns någon nedtid för story eller karaktärer utan allt är drama och allt är oneliners djupa tal. Det gör det här svårt, för det känns falskt för mig.
Skämten kring dödande säljer inte tonen heller precis.
Fantastiskt vacker animation, som känns betydligt mer påkostad med tanke på filmens budget, men dess styrka ligger i uppbyggnaden av karaktärerna. Som åskådare blir vi snabbt en del av berättelsen och får uppleva en väletablerad värld med fingertoppskänslan för detaljerna. Filmen känns aldrig tråkig och jag är glad att den valde att skippa den samhällskritiska vinklingen som vi såg i WALL•E. En film som berör och passar utmärkt för både vuxna och barn.