Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Desperado


En man anländer till en liten mexikansk stad med ett gitarrfodral fyllt med vapen för att utkräva hämnd för sin flickväns mord. Mannen i fråga är en inflytelserik gangsterboss, känd som 'El Bucho'.


Originaltitel Desperado
Regissör Robert Rodriguez
Manus Robert Rodriguez
Genre Action, Thriller, Western, 90-tal
Skådespelare Antonio Banderas, Salma Hayek, Joaquim de Almeida, Steve Buscemi, Cheech Marin, Carlos Gómez, Tito Larriva, Angel Aviles, Danny Trejo, Quentin Tarantino, Abraham Verduzco, Carlos Gallardo, Albert Michel Jr, Peter Marquardt, Robert Arevalo, Cristos
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10693
Filmnummer 568

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av Arson
Myten om den vandrande vålnaden som söker \"Butcho\" sprids vidare som en förvarning innan hans ankomnst till den pittoreska lilla staden, fylld av gangsters. Visst är storyn tunn, men i detta sa...   Läs mer »

Kommentarer


KyLLo
2023-04-12
Enkelt och väldigt klassiskt upplägg men samtidigt en viss kvalitetskänsla med många kända namn, vilket man sällan ser längre. Uppfattades nog som starkare på 90-talet, men håller fortfarande.
Starkbröl
2023-03-13
Naaaah. El Mariachi med högre budget. Det blir inte bättre, storymässigt, utan bara högre kvalitet på skådespelare och cinematografi. Inte fel i sig men filmen är inte så intressant.
päronanton
2022-04-17
Underbar, charmig och rolig!
Andreas_
2022-02-09
En av dom mest klassiska och bästa actionfilmer någonsin gjord utan tvekan men det säger inte att det är ett mästerverk men oerhört välgjord och bra för sin tid, när den kom så var det ett mästerverk inom actiongenren utan tvekan, den hade allt, coola dialoger, cool action, snygga brudar, hårda skurkar, en oerhört cool hjälte och givetvis fräck mexikansk gitarrmusik, det gick inte att göra annat än att älska filmen men så nu när man ser om den så här en 27 år senare så har den kanske inte åldrats så pass väl att den kan kallas ett mästerverk längre men fortfarande jäkligt cool och underhållande och det var ingen hög budget heller får man tänka på, det är en uppföljare till Robert Rodriguez första lågbudget film El Mariachi fast med lite större skådisnamn denna gång och mer välgjord action såklart, men storyn är lövtunn och den ska inte synas för mycket, Antonio Banderas gör sin absolut bästa rollprestation och Robert Rodriguez gör sin bästa film, är väl bara Sin City del 1 som kommer i närheten, för övrigt så har han mest gjort skräp genom åren och uppföljaren till denna ska vi inte ens prata om, för den är inte ens i närheten av charmen som denna film har, så i det stora hela så håller detta bra än idag med lite mindre skavanker här och var, så inget mästerverk men jäkligt cool och sevärd trots allt, rekommenderas om man vill se en klassiker inom actionfilmernas genre, bra skådisar i bi-roller utöver suveräna Antonio Banderas, såsom Salma Hayek som i princip gör sin debut här men även Joaquim de Almeida och Steve Buscemi, även Tarantino själv dyker upp som en liten cameo, betyget blir en svag 4:a
RustyFilm
2021-06-12
Jag gillar inledningsscenerna som knyter an till den tre år tidigare ”El Mariachi” (som jag kollat ganska nyligen). Allt är ganska så likt här med en lika intetsägande plot men visuellt är det här klart bättre. Bättre är också hela skådespelarensemblen. Det mesta är mycket professionellt utfört och allt förgylls av ett skönt soundtrack. En rolig filmupplevelse även om det inte direkt är vår domän.
karlmats
2020-08-10
Åh vad jag gillar Rodriguez alltså, han är nog en av mina favoritregissörer och här får han en till fjäder i hatten. Märkligt att jag inte har sett den här förut, kanske för att jag inte uppskattade El Mariachi speciellt mycket men här har han ju i princip gjort en uppgradering av sin egen film och det är jag glad för. Banderas är kanon, Hayek får göra entré i Hollywood och man ser direkt att hon kommer att slå igenom stort. De Almeida gör en klassisk skurk, Cheech Marin en klassisk bartender och Danny Trejo är bara klassisk hela han. Många härliga kameravinklar i actionscenerna och det är fullt ös hela vägen. Banderas kompisar är också sköna. Handlingen kanske saknar allt egentligen, men det spelar ingen roll, det är underhållande hela vägen ändå och 3an är lika solklar som en sommardag i Mexiko.
HerrNenne
2020-07-28
Kanske hade den varit coolare om man såg den som 10-11åring. Nu känns den ganska tom. Campa & Quino måste vara några av filmhistoriens största skämt, så uppsnackade och sen så lama och nedplockade.
MovieNerd
2020-06-14
Underhållande som bara den!
lave
2019-07-14
Första halvan är gjuten, sen tappar den dessvärre. Men musiken väger upp. En film som inleder med Six Blade Knife måste man ju gilla.
Rai
2018-12-19
Mins att jag tycket det här var en rätt bra rulle...
Visa äldre kommentarer »