Destroyer

LA-polisen Erin Bell återfår kontakten med det kriminella gäng hon för ett tjugotal år sedan infiltrerade undercover tillsammans med partnern Chris. Att på nytt möta gängmedlemmarna väcker traumatiska minnen av ett uppdrag med katastrofal utgång, och triggar den hämndlystnad som länge förföljt Erin. Hon tvingas åter konfrontera den hänsynslöse gängledaren Silas, samtidigt som hon desperat tacklar sitt livs svåraste uppdrag: att hålla sin sextonåriga dotter från den sortens män hon själv kommit att förakta.

Spook
2023-09-03
Lite s01 av true detective vibbar. långsam i tempo. men helt ok.
KyLLo
2022-08-29
Jag kan tycka om den här typen av kriminalare, men den här kommer inte helt till sin rätt. Kidman passar inte alls i rollen som hårdkokt och väsande polis. Det känns bara konstlat. Musiken förstärker ändå intrycket, positiv ljussättning samt stundtals intressant och välskriven. Tjejen som spelar hennes trassliga dotter gör en rätt bra insats med tanke på att det är en ganska svår roll. Stark tvåa.
Albion
2022-08-29
Berättarmässigt med tidsperspektiv etc fungerar finfint och storyn i sig också. Däremot är en utspökad Nicole Kidman inget som fungerar så värst bra. Nja, det blir en betygstrea av detta till slut. 3
naiiv
2022-08-21
Jag trodde jag skulle se en dussindeckare, men det här var nåt helt annat. I efterhand kan jag se att det kanske är en lite svag bakgrundshistoria. Själva filmidén med trasig polis, kärlekshistoria, sektig psykopatskurk, snärjiga tjuv-polis-relationer undercover mm är som ihopplockat ur standardlådan. Men den här filmen gör det bra. Musiken spelar nog stor roll för det, och kameraarbetet med . Jag vet inte riktigt vad det är som gör att jag tycker den har något extra... Kanske att den har så mycket kontraster, både i tempot, och i huvudpersonens nu och då, och såklart kontrasterna i ljuset! mellan ljus och mörker, skarpt solljus/mjukt ljus på diners/lysrörskänsla på polisstation/billyktor och neon i regn. Och att huvudpersonen har så torr och skör hy gav mig en obehagskänsla hela filmen. Det ser ut att göra ont och klia på samma gång.
amam
2022-08-06
Kidman försöker göra en Charlize Theron "Monster" prestation men det fungerar sådär. Mest för att manus och regi haltar ibland. Svag trea.
lucius
2020-03-28
Kidman har hård-studerat Ellen Ripley inför den här rollen känns det som. Hon gör en riktigt grym prestation på båda sätt.
Christofer
2020-01-08
2019-11-07: Kidman gör ju en lysande prestation, men tyvärr var inte manuset tillräckligt intressant för att nå de högre höjderna.
2019-11-23
Det här var Kidmans show och hon gör det bra. Själva storyn kunde väl jobbats på en aning.
Djason
2019-10-14
Kidman är fantastik i sin roll där hon är sminkad till oigenkännlighet. Skön kontrast i tillbakablickarna. Själv handlingen är väl inte så där jätte ordinärt men ändå en klart sevärd film.
Hanness
2019-06-20
Var ett misstag att se filmen, mycket dåligt.