Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

Det bor en fransk kvinna i min lägenhet


Henry, en dystergök till psykiatiker i New York byter lägenhet med Béatrice, en levnadsglad fransyska i Paris - utan att ses. Hon tar lätt och ledigt över hans patienter och han blir alltmer nyfiken på kvinnan vars rum han tagit över...


Originaltitel A Couch in New York
Alternativ titel Un divan à New York
Regissör Chantal Akerman
Manus Chantal Akerman, Jean-Louis Benoît
Genre 90-tal, Komedi, Romantik
Skådespelare Juliette Binoche, Richard Jenkins, William Hurt, Paul Guilfoyle, Stephanie Buttle, Barbara Garrick
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 87
Filmnummer 5984

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

HerrNenne
2020-03-10
Urtråkigt med känslan av att allt både bakom och framför kameran inte håller bättre klass än valfri högstadiepjäs.
idaho1981
2015-12-13
Nrj, hur kan det bli så här platt och dåligt när två av mina absoluta favoriter är med. Men det känns löjligt och överdrivet. Manuset är väldigt enkelspårigt och karaktärerna ointressanta. Synd!
Tonti
2014-11-16
Överdrivet utskälld då det ju faktiskt rör sig om en helt igenom trevlig skapelse. Vore förstås omöjligt att utan förhandskunskap lista sig till att Akerman är regissör men det är samtidigt tydligt att det inte är en Nora Ephronfilm. Finns ett par snygga sekvenser, tempot är schysst och skådisarna fina, särskilt den sävlige Hurt. Då gör det inte så mycket att storyn är fullt menlös.
jonbo
2011-09-17
Hurt bevisar att han ibland kan vara den mest okarismatiska och tråkiga skådespelaren. Binoche känns som en karikatyr på free-spirited-frenchness instoppad i en film som inte har tempo, panache eller något att säga. Oerhört tråkigt.
dr.kristina
2009-03-24
Nä, jag blev så besviken. Total avsaknad av "kemi" mellan Hurt och Binoche. Det hjälper inte med Hurts hundögon och Binoche´s leende. En rom-com måste åtminstone vara lite fångande - men den här var helt ointressant. Suck...
KillerPutte
2008-07-19
(rek.2) Detta var bland det mest ointegsägande jag någonsin har sett, fullkomlig avsaknad av allt vad en film bör innehålla. Ettan är klarade än någonsin!
final_cut
2008-03-15
Hurt och Binoche gör båda sympatiska karaktärer, och detta är inom många avseenden en riktigt lyckad (lågmäld) romantisk komedi, med både humor och hjärta på det rätta stället.
ameliepoulain
2003-12-03
den var väl halvmysig och okej, men inte mer än så.
*Elin*
2003-12-02
mhm.... NO!
ninaemilia
2003-12-02
somna i mitten ... väldigt SVAG 2:a