Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Det djävulska landet


Under första världskriget torpederar en tysk ubåt ett fartyg och sänker det. Man plockar upp några överlevande och ger sig iväg igen. Men ubåten seglar vilse och kommer till en okänd kontinent vid sydpolen kallad Caprona av invånarna. Här möter man primitiva vildar och förhistoriska monster.


Originaltitel The Land That Time Forgot
Regissör Kevin Connor
Manus James Cawthorn, Michael Moorcock
Genre Science Fiction, Drama, Äventyr, Thriller, 70-tal
Skådespelare Doug McClure, John McEnery, Susan Penhaligon, Keith Barron, Anthony Ainley, Godfrey James, Bobby Parr, Declan Mulholland
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 42
Filmnummer 16809

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

DrJW
2017-05-21
En svag 3:a.
Bumbi78
2015-01-01
Detta spektakel var antagligen föråldrat redan 1975 med doften av matinéäventyr och risiga effekter. Men vad gör det egentligen då charmen överglänser det mesta. Härlig scenografi, töntiga upptåg och plastiga skräcködlor blir man glad av.
ilBrutto
2013-08-25
Lätt att ignorera, men det är en ganska charmig historia. Tyvärr är lyser väl kolonialismen genom lite äckligt tydligt i bland men det är bara att svälja..
ekman
2009-11-02
Mycket bättre än väntat. Första timmen är väldigt trogen boken, utan att bli seg eller plottrig. Von Schoenvorts har transformerats från über-skurk till en riktig hjälte, vilket faktiskt höjer storyn. Största positiva överraskningen är dinosaurierna, som överglänser de flesta liknande filmer från den här perioden.
idd
2008-10-07
inte riktigt lika snygg som hammers "when dinosaurs ruled the earth" men eftersom skådisarna här inte pratar nåt påhittat språk utan engelska så har den ändå klart mer driv.. coola specialeffekter i harryhausenstil men storyn e tyvärr rätt så tråkig..
MilkMonkey
2006-11-04
osannolik
SithLord
2005-07-30
Den här filmen är helt otrolig. Allt som räddar den från en grymt tung etta är specialeffekterna. Titta på filmen så förstår ni.