Det dödliga spelet

Världen är inne i en ny istid och befolkningen kraftig reducerad genom väder och matbrist. Överlevarna spelar då och då ett backgammon-liknande spel, Quintet, där man rangordnar spelarna och bestämmer vem som ska "döda" vem i spelet. En säljägare på vandring med sin gravida fru kommer till en stad där jägarens bror bor. Han lämnar sin fru hos brodern och ger sig ut på stan i ett ärende. Medan han är borta är det någon som spränger en bomb hos brodern och dödar alla där. I sin jakt på fruns mördare snubblar han över en turnering i Quintet som verkar knuten till bomben. Han går med i turneringen med sitt liv som insats för att ta reda på vad som pågår.

Originaltitel Quintet
Regissör Robert Altman
Manus Robert Altman, Patricia Resnick, Frank Barhydt
Genre Drama, Science Fiction, Mysterium, 70-tal
Skådespelare Paul Newman, Vittorio Gassman, Fernando Rey, Bibi Andersson, Brigitte Fossey, Nina Van Pallandt, David Langton, Thomas Hill, Monique Mercure, Craig Richard Nelson, Maruska Stankova, Anne Gerety, Michel Maillot

Skapad 2019-12-09 av weng-weng
Ni vet de där mysigaste sidorna i de där mysiga tidningarna som finns hos frisören, de där uppslagen som heter något i stil med ”De är som vi” och visar närbilder av kändisars celluliter och...   Läs mer »

DieFrauImMond
2019-10-04
Robert Altmans Dune.
SonOfHellBert
2019-01-28
Starkt upplägg, svag film. En historia som faktiskt skulle gynnas av en remake.
Hitthatcity
2019-01-01
Det är atomvinter. Människorna har förvridits att bära lustiga hattar från syslöjden, Paul Newman säger "Gåsen" och super sig full. Ett War Games-substitut för den som älskar pretentiös film. Rolig att prata om, mindre kul att se. Som ett Trolltider utan humor för den som sett allt.
amam
2016-04-17
Svag tvåa. Filmen verkar inte riktigt veta var den ska ta vägen. Bleka skådespelarinsatser, tråkig scenografi och ganska trist manus.
ClintanTheKing
2013-10-12
Rätt intressant idé men tyvärr väldigt dåligt utförande. Utan tvekan Paul Newman's svagaste film och insats och ändå är han klart bättre än övriga skådespelare här. Filmen fångade aldrig mitt intresse och sen är den också löjligt överdramatiserad. Första (och förhoppningsvis enda) ettan jag ger på en Newman-film.
sirkurt
2012-02-22
En väldigt udda och mystisk film som känns lite som en blandning mellan ett mästerverk och ett riktigt fiasko, ganska gripande men jag förstår aldrig vad själva spelet går ut på och vad allt egentligen handlade om till slut, känns lite meningslös, hade kanske kunnat bli något stort om regissören hade vetat vad han ville med filmen men det verkar han inte riktigt ha vetat, kul med alla skådespelare som Bibi Andersson till exempel.
DanielMott
2008-06-07
Förvirrande men intressant. Finns på DVD.
Bomkia
2006-06-23
Dystopisk framtid + mord + Paul Newman + Robert Altman BORDE leda till en bra film. Men nej, det gör det inte. Väldigt tråkig film. 2-
Kubrickian
2006-05-17
En lyckad kalkonfilm skulle man kunna kalla Quintet. Altman fortsätter att utforka genrer och lät ingen gå ogjord på 70-talet. Miljöerna och scenografin är mycket stämningsfulla. En Agatha Christie-gåta i sci-fikläder.
Trekker
2006-05-16