Det hände i Mississippi

1940-talets Mississippi. Trots sina skilda hudfärger är Emily Hodge och Wilma Watson bästa vänner i en tid fylld av social orättvisa och världskrig. Då en kvinnas plats anses vara i hemmet, ställs allt på sin spets när Emily faller för en ung soldat och slutligen föder ett utomäktenskapligt barn. Med hjälp av Wilma och deras värnpliktsvägrande vän Will, följer hon sitt hjärta och står upp mot sin samtids fördomar.

Originaltitel The Rising Place
Regissör Tom Rice
Manus Tom Rice
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Laurel Holloman, Elise Neal, Mark Webber, Liam Aiken, Bill Campbell, Gary Cole, Alice Drummond, Frances Fisher, Mason Gamble, Beth Grant

babalas
2008-11-06
Rörande, vacker skildring om 1940-talets USA.
TessaA
2008-08-30
Nej....inte direkt övertygande.
MsA
2007-04-08
Sarakin det är inte bara jänkare som har fördomar om andra människor! Kolla bara vad svenskarna gjorde mot samerna = folkmord...Så alla länder har lik i garderoben. Bra skådespelare, vacker och den är fin men lite för tam.

2005-02-21
En dussinfilm som inte engagerar speciellt, snarare bekräftar den vilka idioter folket på andra sidan Atlanten var och fortfarande är. Ska no ses av jenkare för att uppskattas.
janis_fan66
2004-08-19
Denna film är oerhört bra. Gripande drama om 1940 talets usa med rasdiskrimineringar, sociala orättvisor. En värld där du blir behandlad efter din hudfärg. Se den