Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Det hårda straffet


Två sjömän anlitas för att vakta en ung fånge som skall till en anstalt. De båda vakterna lär känna fången och inser det katastrofala i att han kommer att spendera sin ungdom bakom galler.


Originaltitel The Last Detail
Regissör Hal Ashby
Manus Robert Towne
Genre Drama, Komedi, 70-tal
Skådespelare Jack Nicholson, Randy Quaid, Otis Young, Carol Kane, Clifton James, Michael Moriarty, Luana Anders, Kathleen Miller, Nancy Allen, Gerry Salsberg
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 630
Filmnummer 1805

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Barneyk
2020-08-14
Jag är så jävla trött på män. Vad är meningen att jag ska känna och tycka när jag ser det här? Ett gäng osympatiska jävla idioter som super och köper horor i en dryg timme. Ska jag tycka att det är intressant? Roligt? Skådespeleriet är bra, men, till vilken nytta? Tragiskt att någons liv ska förstöras för något så litet, men det ursäktar ju inte direkt sexköp för det. Vad fan är det här ens?
StureStenhög
2019-09-15
En film som tog sig alltmer efterhand, men jag blir aldrig helt övertygad. Det är en sådan där film som vill vara både komedi och drama på samma gång, men inte riktigt fungerar som något av det. Personporträtten är lite för hafsiga, och det tar ett tag innan karaktärerna börjar kännas intressanta. I takt med att det utkristalliseras vad de vill göra med dem, så blir filmen bättre, men jag önskar ändå att det skulle kännas mer genomarbetat. Skådespelarna sköter sig hursomhelst bra, och även om det är långt ifrån hans bästa roll, så är det förstås kul att se en ung cigarrökande Jack Nicholson leva jävel. Stark tvåa
Gordyal
2018-05-21
Det är en fröjd att se Nicholson i sitt esse, och Quaid och Young gör bra ifrån sig de också. Det finns egentligen inte så mycket att klaga på. Med det inte sagt att vi pratar högt betyg. Filmen som helhet är genomgående lagom bra, men det blir sällan så mycket mer. Stabilt, stilrent, välgjort och helgjutet men ingen wow-känsla. (7+/15)
larsen1976
2016-11-01
Underhållande och välspelat av Jack Nicholson. Bra story och många oväntade svängningar!!!
Hypostas
2016-03-28
En tämligen trist och grabbig film. Jag förstår att det är meningen att det ska vara "charmigt" och mysigt, men jag ser inte det charmiga i att två äldre sjömän ska lära en yngling att supa och knulla med prostituerade för att han därigenom ska bli en riktig man. Hantverket är det inget större fel på, men handlingen tilltalar eller engagerar mig inte alls.
Ful_fisk
2015-09-21
Fin Hal Ashby-historia i klassisk New Hollywood-anda. Jack Nicholson, Otis Young och Randy Quaid briljerar i huvudrollerna. Varmt och berörande, men aldrig sentimentalt.
AlbinWesley
2013-08-12
Väldigt härlig film. Nicholson briljerar med sin rollgestaltning, precis som andra redan sagt. Men det är relevant att påpeka hur det i själva verket är samspelet mellan de tre huvudkaraktärerna som gör filmen så gemytlig. Fin film av Ashby som absolut gör mig än mer sugen att se mer.
Berniey
2013-05-21
Stämningsfullt och sevärt där skådespelarna lyfter denna fint skildrad berättelse.
Myllo
2012-09-24
En positiv överraskning! Nicholsons rollfigur fungerar ju som en mera lyckad terapeut åt den den stackars förvirrade fången än vad ett utbildat proffs skulle ha gjort. Mitt betyg: 3,7
Ghostface
2012-07-10
Filmens handling är charmig och med sympatiska skådespelarinsatser där en ung mustaschprydd Jack Nicholson briljerar på sätt som bara han kan. Filmen mynnar dock ut i något som verkligen inte passar in i filmens övriga spår.
Visa äldre kommentarer »