Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Det svåra livet


"Det svåra livet" och "Det goda livet" är två dokumentärfilmer av Tom Alandh om det klassade, klyftade och segregerade samhället. "Det svåra livet" följer Pia, som är bostadslös. Vid Karlaplan i Stockholm står hon och Gunnar och säljer Situation Sthlm - de hemlösas egen tidning. På 70-talet levde de ihop några år och fick en dotter, men sen tog droger och alkohol över och de gick skilda vägar i eländet. Nu är det länge sedan de hade en egen bostad, en egen säng och en dörr att stänga om sig.


Originaltitel Det svåra livet
Regissör Tom Alandh
Manus Tom Alandh
Genre Dokumentär, 2000-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 117
Filmnummer 24531

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


socorro
2009-02-26
Inte lika bra som den fantastiska "Det goda livet", men nog så viktigt. Varför skall det behöva vara så här i Sverige? Pia och Gunnar i alla ära, starkaste intrycket ger ändå Pias mamma som mellan hopp och förtvivlan ändå stöttar sin dotter.
kjs
2009-02-25
Kanske inte bästa dokumentären men den är nog så viktig.
Fuma
2009-02-25
Filmens handlig är viktig och känns viktig, men som dokumentärfilm måste jag säga att den var rätt intetsägande. Allandhs återkommande apatiska frågeställningar gör att jag distanserar mig från personerna framför kameran istället för tvärtom. Lite djupare kunde det vart.
smichael
2007-07-02
En riktigt bra dokumentär med stark närvarokänsla. Man lider verkligen med Pia, Gunnar och de andra. Relationen mellan Pia och Gunnar är väldigt intressant. Ser fram emot att se uppföljaren.
Karina
2007-06-20
it a hard life... att detta händer i sverige just i denna sekund... läskigt