Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Det var livat i Paris


En brittisk butler vinns på poker av en oborstad men sympatisk man från obygderna i Vilda västern. Efter att ha flyttat in hos mannen blir butlern en kändis i byn och blir förälskad i en vacker ungmö.


Originaltitel Ruggles of Red Gap
Alternativ titel En butler i Vilda västern
Regissör Leo McCarey
Manus Walter DeLeon, Humphrey Pearson, Harlan Thompson, Harry Leon Wilson
Genre 30-tal, Komedi, Western
Skådespelare Charles Laughton, Mary Boland, Charles Ruggles, Zasu Pitts, Roland Young, Leila Hyams, Maude Eburne, Ricardo Lord Cezon, Lucien Littlefield, Leota Lorraine, James Burke, Dell Henderson, Clarence Wilson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 47
Filmnummer 26353

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Tonti
2020-04-08
Kanske inte jätterolig, det är väl ungefär Thor Modéen-klass på mycket av humorn. Men Charles Laughton är väldigt sympatisk och det räcker långt bara det.
hsimpson
2020-02-03
Har verkligen inte åldrats med stil. Den är tramsig och flamsig, men utan att vara underhållande. Har svårt att se att detta är samma regissör som senare skulle göra pärlan The Awful Truth. Den här orkade jag inte se färdigt. Och Laughton är en skicklig skådespelare, men här tycker jag att han är lite överskattad.
Krille80
2015-01-06
Jag drar på smilbanden här och där över de överdrivna men älskvärda karaktärerna i denna film och på något sätt kommer karaktärerna undan med det. Främsta anledningen ligger i den tid filmen skapades. Jag njuter av den inblick i tiden och dess humor/komedi jag får samtidigt som jag tappar min koncentration ibland då denna film är en bit från detta bästa av sin tid även om filmens historia inte är så dum. Charles Laughton är också alltid sevärd. 3+
myslas
2014-01-04
Charles Laughton spelar rollen som en brittisk butler som tvingas ut på amerikanska vischan fullständigt fantastiskt. Hans minspel är oförglömligt. Underbar liten komisk pärla.
Bomkia
2013-09-21
Charles Laughton är härlig som Ruggles. Enda problemet är att manuset är ganska svagt, det blir mest ett antal roande möten mellan Ruggles och de burdusa amerikanarna. 3+
goeran
2012-09-10
Leo McCareys Ruggles of Red Gap från 1935 är en humoristisk och charmerande liten pärla med Charles Laughton i högform som brittisk butler i Vilda västern; sådana här komedier görs tyvärr inte idag.
TobiasRydén
2012-07-22
Charmig film som driver lite med både snobbiga européer och vulgära amerikaner. Någon riktig historia finns inte, men den är underhållande ändå. Scenen där Roland Young och Leila Hyams träffas och tillsammans spelar på trummor och piano var särskilt levande.
Mikka
2011-11-23
Det här är väldigt tramsigt, men den har sina stunder.