Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Detachment


Några high school-lärares, administratörers och elevers liv under en treveckorsperiod skildras ur vikarien Henry Barthes perspektiv. Henrys metod att förmedla viktig information till sina elever avbryts när tre väldigt olika kvinnor träder in i hans liv.


Originaltitel Detachment
Regissör Tony Kaye
Manus Carl Lund
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Adrien Brody, Sami Gayle, Betty Kaye, Marcia Gay Harden, James Caan, Christina Hendricks, Lucy Liu, Blythe Danner, Tim Blake Nelson, William Petersen, Bryan Cranston, Louis Zorich, Isiah Whitlock Jr, Chris Papavasiliou, Kwoade Cross, Tiffani Holland
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1510
Filmnummer 90102

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av wernblom88
“And never have I felt so deeply at one and the same time so detached from myself and so present in the world.” Detta är ett citat hämtat ur Albert Camus L'Etranger som inleder Tony Kayes senaste...   Läs mer »

Kommentarer


Sheepy
2023-02-08
Melankoliskt/destruktivt tema kring individers olika fasader och bakgrund (och att vi alla mer eller mindre bär på ett bagage som vi inte vill visa upp). Adrien Brody (Henry Barthes) gör en av sina absolut bästa rolltolkningar i sin karriär. Filmen ger ingen särskild lösning på sina frågeställningar annat än att "det blir bättre med tiden". Detta är ett märkligt budskap med tanke på att Henry Barthes uppenbarligen mer eller mindre dagligen plågas av sina demoner från tidigare upplevelser. Oavsett är det en stark och kompromisslös film som inte är rädd för att behandla sitt mörka innehåll.
RustyFilm
2016-12-09
För att påvisa hur slappt och meningslöst det Amerikanska skolsystemet är har här Carl Lund / Tony Kane skapat denna mycket samhällskritiska film. Hela filmen är ett rop på hjälp. Historien som berättas handlar om en ambitiös vikarierande (3 veckor) lärare och en särskilt störig New York klass. Det är ingen skön underhållning det här. Var väl därför den inte kom upp på de Svenska biograferna (för den gjorde väl inte det, är lite osäker på detta). Trots allt så är det en mycket sevärd film.
Barneyk
2016-11-23
Lyckas inte suga in mig helt men när den bitvis lyckas lyckas den omvälvande. Det är delar som funkar mindre bra och det gör att man liksom ramlar ur den lite. Funkar bättre på ett mer personligt och emotionellt sätt än på ett analyserande och intellektuellt.
PeterTheW
2016-02-15
Mycket bra, gillar det skarpt. Brody är i riktigt bra form.
lyssander
2016-01-08
Tony Kaye regisserade klassikern American History X men har inte gjort mycket sen dess. Detta är dock en briljant återkomst. Tragiska livsöden som vävs samman, finkänsligt berättade. Vissa har kallat filmen "deprimerande" och ja, det kanske den är på ett sätt, men är livet alltid så jäkla kul? Dessutom ser jag ett positivt budskap i huvudrollens inställning: Även om livet är svårt, så ska man göra så gott man kan!
hasse-mate
2015-12-25
Det är en gåta hur den kunnat få så pass ljummet betyg på t ex rotten tomatoes. Var länge sen jag blev så otroligt uppslukad av en film. Den är verklig helt, helt otrolig!
wemett
2015-09-03
Jag blev helt och hållet tagen utav den här filmen. Snudd på en ny favorit. Första gången jag ser Sami Gayle och vilken roll hon gör, ska bli intressant att följa hennes förhoppningsvis kommande projekt.
Roswall
2015-08-01
Riktigt, riktigt bra.
Werim
2015-07-25
Det här är riktigt bra. Stundtals snudd på en 5a, framförallt pga Adrien Brody och Sami Gayle.
filrob88
2015-07-09
Fantastiskt bra film, väldigt känslosam. Se den inte om du redan är deprimerad.
Visa äldre kommentarer »