nya casino utan svensk licens

Dim Sum: A Little Bit of Heart

Fru Tam, en kinesisk immigrant, 62 år gammal och änka, har av en spågumma fått veta att det här året blir hennes sista. Tam vill då resa till Kina och ta ett sista farväl av sina farföräldrar. Men hon har också en ogift dotter i Los Angeles som hon inte vet vad hon ska göra med.

Filminfo

Originaltitel Dim Sum: A Little Bit of Heart
Regissör Wayne Wang
Manus Terrel Seltzer
Skådespelare Laureen Chew, Kim Chew, Victor Wong, Amy Hill, Cora Miao, John Nishio, Joan Chen

StureStenhög
2022-05-19
En helt okej film som dock är lite väl slätstruken. Att fokus ligger på den kinesiska communityn i San Francisco ger iaf det hela en specificitet, och det är ändå lite intressant att få en inblick där. Deras ständiga fixering vid giftermål finner jag alltid lite irriterande, men man får väl försöka att plocka fram sin inre kulturrelativist och bara acceptera det. Mammans kluvenhet i frågan är en ganska bra ingång, och egentligen handlar det väl om två former av egennytta som står i motsats till varandra och ger henne inre kval, oavsett hur mycket hon än försöker rationalisera det inför sig själv. Som tur är så är åtminstone farbrodern en väldigt sympatisk karl. På det stora hela är det hursomhelst lite för tunt på både innehåll och finess, men också hyfsat trivsamt. Ganska stark tvåa