3.3

Dirty Pretty Things

Okwe har flytt sitt hemland Nigeria, och håller ett antal jobb i London, däribland ett som portier på Hotel Baltic. Senay, som arbetar på samma hotell, låter Okwe hyra sängplats i sin lägenhet. Hotel Baltic visar sig snart vara ett näste för diverse illegala aktiviteter och när Okwe finner chockerande spår av ett mord blir det plötsligt angeläget för dem att fly London.

Originaltitel Dirty Pretty Things
Regissör Stephen Frears
Manus Steven Knight
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Chiwetel Ejiofor, Audrey Tautou, Sergi López, Sophie Okonedo, Benedict Wong, Zlatko Buric, Jeffery Kissoon, Kenan Hudaverdi, Barber Ali, Paul Bhattacharjee, Darrell D'Silva, Damon Younger, Sotigui Kouyaté, Abi Gouhad, Jemanesh Solomon, Naomi Simpson

RustyFilm
2016-12-09
Det här spänner över i stort sätt alla film genrer (drama, thriller, kärlek och komedi). Handlingen är även den väldigt bred. Förtryck, prostitution, olaglig organdonation, svartarbete, kärlek och mord är ämnen som innefattas. Av flera bra skådespelarinsatser måste Audrey Tatous som ”oskulden Senay” och Sergi Lopez som ”vidrig hotellägare” nämnas
Tonti
2015-10-04
Den här var oväntat bra med fina karaktärer och inte alls så särskilt mycket tillrättalagdhet. Hotellmiljön är en bra grund att stå på för mången film.
Dele
2014-12-20
Börjar lite svajigt men när bitarna börjar falla på plats så växer en engagerande och fin historia fram, skildrad ur ett befriande annorlunda perspektiv.
2014-12-19
Audrey Tautou är inte bra i den här filmen. Det räcker liksom inte med att bara vara söt i en film som vill säga någonting viktigt om samhället, vilket Dirty Pretty Things vill. Detta är ett bortslarvat budskap och en bortslarvad möjlighet till att skapa en gripande och samhällskritisk film. Det kunde ha blivit så mycket bättre.
dileva
2014-09-26
Bra tema, ovanligt! Mycket intressant och tyvärr en verklighet för många människor!!!! Öppna gränserna!

2014-07-12
Interessant!
Supernaut
2014-07-06
En svag fyra, men starka skådespelare och det uppfriskande med en film ur rasifierades perspektiv utan massa goda vita män lyfter betyget. Mycket sevärd!
annihilat0r
2013-12-18
"Dirty Pretty Things" är en mycket hemsk liten film, om äckliga individer och tragiska livsöden. Ingen upplyftande upplevelse direkt. Jag ser denna film som ett litet konstverk, som en behjärtansvärd målning. Ljuvt finstämd och så in i väggen egenartad.
MrPraline
2013-10-19
Älskade mystiken i början. Påminde mycket om Polanskis "The Tenant". Dock så försvann ju det när man fick reda på mer och mer efter filmens gång. Vilket var synd. Var inte så imponerad alls, en 2:a i betyg.
trailer
2013-02-13
Sublim... hemsk, men full med hopp. Helt okej, men långt ifrån odödlig. Dussinfilm.