Disgrace
Disgrace är ett postkolonialt drama som utspelar sig i Sydafrika efter Apartheid. Den handlar om en vit medelålders universitetslärare som har en affär med en student. När affären avslöjas vägrar han visa ånger och flyttar ut till sin dotters lantgård i Östra Kapprovinsen, ett område där maktbalansen mellan svarta och vita är på väg att skifta. Baserad på bok.

Originaltitel | Disgrace |
Regissör | Steve Jacobs |
Manus | Anna Maria Monticelli |
Genre | Drama, 2000-tal |
Skådespelare | John Malkovich, Eriq Ebouaney, Fiona Press, Natalie Becker, Paula Arundell, Jessica Haines, Charles Tertiens, Antoinette Engel |
John Malkovich är hela behållningen trots att han knappast spelar ut hela sitt register, filmen som sådan är möjligtvis tankeväckande.
Spretig och platt
John Malkovich... Ingen kan vara pretentiös så klockrent som han!
okej
Jag blir bara sur när jag ser filmer som denna!
Mångbottnad historia med extremt mycket symbolik. Jag skulle gissa att det lämpar sig bättre för bokversionen.
Disgrace är en briljant bok; men inte en fullt lika briljant film. Visserligen påverkar den på djupet och låter åskådaren tänka själv, men jag tappar en dimension i karaktären David Lurie. Dessutom är slutet, som Manko skriver, rent ut sagt nonsens.
Imponerande! Både skådespelare och innehåll, givande och med klara budskap.
Av ren affekt skulle jag vilja ge filmen en etta för det förbannade slutet, fullkomligt nonsens. Men Malkovich är förstås fantastisk så en svaaag tvåa.
En komplex och väldigt välgjord film som lämnar mycket till åskådaren precis som Coetzees bok lämnar mycket till läsaren.