Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

Django Unchained


Django är en slav vars brutala historia med sin förre ägare tar honom ansikte mot ansikte med den tyskfödde prisjägaren Dr King Schultz i den amerikanska södern, två år före inbördeskriget. Schultz är på jakt efter de mordiska Brittle-bröderna och bara Django kan ta honom till dem. Den okonventionelle Schultz förvärvar Django med löfte om att frige honom när de fått fast Brittle-bröderna ? döda eller levande.


Originaltitel Django Unchained
Regissör Quentin Tarantino
Manus Quentin Tarantino
Genre Drama, Western, 2010-tal
Skådespelare Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington, Samuel L Jackson, Walton Goggins, Dennis Christopher, James Remar, David Steen, Nichole Galicia, Laura Cayouette, Dana Gourrier, Ato Essandoh, Sammi Rotibi, Don Johnson, James Russo
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11326
Filmnummer 100017

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av StriderX
Hur definierar man en mästare? En mästare måste vara en sådan som behärskar sin konstform till den grad att åskådaren tryggt kan lägga över sig i dennes händer; det är en person som är så...   Läs mer »

Skapad 2019-12-22 av Fetjocke
[-]Django Unchained börjar mycket lovande, med en ur skuggorna plötsligt uppdykande antihjälte som gör rent hus bland ondskefulla figurer. Handlingen dansar lekfullt vidare, lätt absurd, på gr...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av rikirock
Django är en slav som är fylld med hämnd. När han blir köpt av Dr. King Schultz för att hitta tre bröder så tar Django gärna upp ett vapen. Dessa tre bröder piskade både Django och hans fru...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av Mihon86
Tarantinos nya film ger svarta en ny super action hjälte! Filmen öppnar som de gamla västern klassikerna av Sergio Leone. Men snabbt går det över till Tarantinos långa dialoger och snabba actio...   Läs mer »

Kommentarer


Hanness
2023-10-08
Har svårt för Quentin Tarantino men detta var mycket bra, positivt överraskad och sällan man ser så pass bra filmer numera.
Unikum
2023-04-27
Samuel L.Jackson är guld i den här filmen och många delar av den är riktigt bra:miljöerna,fotot,dialogen och jag gillar premissen/handlingen även om den är ganska simpel. Tyvärr går det utför sista 45 min ungefär då Waltz karaktär agerar helt irrationellt och out-of-character för att få till en våldsam upplösning på filmen. Som vanligt med Tarantino klarar han inte av att knyta ihop allt på ett vettigt sätt, trots att det borde vara ganska enkelt då filmen är väldigt rättfram. Dessutom är DiCaprio delvis dålig/jobbig, han gör att bra jobb med att spela sofistikerat rövhål men som vanligt när han ska bli arg och får utbrott så är det skrikigt,irriterande och överspel vilket många misstar för bra skådespeleri bara för att han är intensiv.
Dream
2023-03-15
En av dem bättre nyare westerns, men sen samtidigt lite tråkigt för att vara Tarantino, men, men annars bra.
Stygga-Vargen
2021-09-18
Var över förväntan! Riktigt bra rull!
djonipony
2024-02-07
Feb 2024: Behåller fyran men mer exakt är det nog fan 4.5. Inte Hateful-nivå, men detta är fan där uppe bland topp 10 all time-kandidater. Fint att upptäcka Hateful-kopplingar i form av användandet av orden "molasses" och "yonder", kommentar om "Big ass" mot samma tjej som spelar Minnie i Hateful, samt godis på golvet. Insåg dessutom nu att Marqui Warren i Hateful har ett namn inte helt olikt Pulp Fiction's Marcellus Wallace. 2019-04-08: Höjer trean från januari 2013 till en fyra.
bnw
2018-04-13
Det är nåt med den här som gör att den inte riktigt når upp till högsta QT-nivå.
RustyFilm
2018-01-19
Skallar genomborras av gevärskulor, kroppar slits isär, blod sprutar men satiren och humorn är närvarande hela tiden (för min del kunde man nog dragit ner blodsprutandet med 328 liter). Skådespeleriet är genomgående bra och karaktärerna är mycket väl modellerade på känt Tarantinovis. Den riktiga skådishöjdaren är Christoph Waltz (som vanligt). Han gör en talför tysk tandläkare som omskolat sig till prisjägare (tror rollen är specialskriven för just Waltz). Det hela är hyfsat underhållande till väl valt soundtrack (även det på känt Tarantinovis).
FabianBom
2017-10-10
Foxx, suger, dra ner filmen som fan, sedan kommer nästa fel,manuset, oh till sist, mix av hip hop och spaghetti western, vad fan tänkte han på.... roligast e se franco nero.
wasteoftime
2017-07-31
Det här hade potentialen att vara Tarantinos bästa, ända tills de sista 30-40minuterna hände. Där tappar den mig. Dels på musiksättningen och does för att det blir alldeles för utdraget. Den tappar liksom nerven. Glöden. Detta till trots är det ju en bra film, som väl förtjänar sin tvåa.
labi
2017-06-29
Tarantinos filmer är lite som om Peckinpah fått barn med bröderna Coen. Fina rollprestationer rakt över. Inte minst från Waltz, DiCaprio och Jackson. Lite oväntat glänser även gamle avdankade Don Johnson i en biroll.
Visa äldre kommentarer »