2.5

Djävulen och jag

Elliot är en påfrestande och synnerligen socialt obegåvad typ. Han är förälskad i Alison som knappt noterat att han existerar. I sina desperata försök att fånga Alisons uppmärksamhet tar han till det yttersta greppet - han säljer sin själ till Djävulen.

Originaltitel Bedazzled
Regissör Harold Ramis
Manus Larry Gelbart, Harold Ramis, Peter Tolan
Genre Komedi, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Brendan Fraser, Elizabeth Hurley, Frances O'Connor, Orlando Jones, Paul Adelstein, Toby Huss, Gabriel Casseus, Miriam Shor, Brian Doyle-Murray, Jeff Doucette, Aaron Lustig, Rudolf Martin

Skapad 2019-10-24 av Kiril
Brendan Fraser är helt klart en skådespelare som blivit ett offer för type casting. Av alla filmer jag spontant kan komma på att han varit med i (med ”Gods and Monsters” och ”Mumien” som enda ...   Läs mer »

karlmats
2018-05-07
Så här 10 år senare kanske jag inte är lika lättimponerad. Helgen fortsätter med ännu en Fraser-rulle och även om han är en one-trick pony så är han en bra sådan. Här får han verkligen spela ut hela sitt register i olika varianter av sig själv och det är faktiskt makalöst hur svårt det är att känna igen honom i vissa av hans iterationer. Objektivt sett är det här nog inte en speciellt bra film, men den är rolig för stunden och komedier som lockar till många skratt utan att ha alltför många dalar ska ju ändå belönas. Men längre än en stark 3a sträcker jag mig inte till den här gången. -------15/10-08 Fantastisk film med en helt bisarrt het Liz Hurley som chockar även vid en omtitt. 5an får inte stå kvar även om det är bra jävla nära. Manuset är roligt och Brendan Fraser är riktigt bra som råtönt samtidigt som Paul Adelstein alltid är rolig att se, här i flera olika roller dessutom! Man stundtals skrattar som fan och stundtals ligger hakan i golvet över Hurleys "skådespeleri" och det här kan inte annat än vara en riktig rackarrökare till film där faktiskt nästan allting funkar. En stark 4a får det bli till slut.
deswhip
2018-03-10
Filmidén är larvig och utförd med dålig fantasi. Men Elizabeth Hurley är snygg som vanligt. 1+
2018-02-15
Helt okej, men den var bättre förr!!!
2017-09-01
Suger hårt.
Tatty
2016-05-14
Lagom rolig men ändå sådär knäpp.
2014-10-31
En rolig film med Brendan Fraser. Han spelar en massa olika roller i denna film vilket han gör bra. Elizabeth Hurley är lätt att vila ögonen på.
Taandborste
2014-10-28
Fraser är faktiskt ganska bra här. Gillar själva idéen men efter halva kändes det rätt tradigt.
2014-06-22
Jag vill gilla det här mer än vad jag i slutändan gör. Jag gillar idén, jag gillar Brendan Fraser, och stundtals är det riktigt roligt. Elizabeth Hurley känns dessutom helt rätt castad som Djävulen. Men tyvärr är filmens premisser och regler totalt random, och det är svårt att hitta nån som helst logik i karaktärernas agerande. Detta kommer jag helt enkelt aldrig förbi. Hade filmen varit tokrolig från början till slut så hade jag nog kunnat bortse från dess brister, men humormässigt är det lite för ojämnt för det. Jag velade ändå väldigt länge med betyget, men det finns för många irritationsmoment som gnager på mig för att jag med gott samvete ska kunna ge den mer än en stark tvåa
Robkiller
2013-11-30
En film om att sälja sin själ till djävulen, med humor... det här fungerar lika bra nu som det gjorde när jag såg den för 10 år sedan... Liz Hurley passar väldigt bra som djävulen och även Frasier är t.o.m. för ovanlighetens skull helt ok... handlingen är väl lite sisådär och vissa delar av filmen är väl inte riktigt lika bra som andra... men i slutändan blir det här bra...
yrkeschaufföre
2013-11-18
En riktigt skön film att slötitta på.