Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Djungelboken


Pantern Bagheera hittar den övergivne människovalpen Mowgli i den indiska djungeln och tar honom till en vargfamilj som uppfostrar honom som sitt eget barn. En dag nås vargarna av budet att den fruktade tigern Shere Khan är på väg tillbaka till deras del av djungeln. För att skydda Mowgli från tigerns vrede erbjuder sig Bagheera att ledsaga honom tillbaka till människobyn. Mowgli vill dock hellre stanna kvar i djungeln och hittar på vägen en vän i björnen Baloo som gärna tar honom under sina vingar. Baserad på novellsamlingen "The Jungle Book" av Rudyard Kipling från 1894.


Originaltitel The Jungle Book
Regissör Wolfgang Reitherman
Manus Larry Clemmons, Ralph Wright, Ken Anderson, Vance Gerry
Genre Animerad, Familjefilm, Musikal, Äventyr, 60-tal
Skådespelare Phil Harris (röst), Sebastian Cabot (röst), Bruce Reitherman (röst), George Sanders (röst), Sterling Holloway (röst), Louis Prima (röst), J Pat O'Malley (röst), Verna Felton (röst), Clint Howard (röst), Chad Stuart (röst), Lord Tim Hudson (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16878
Filmnummer 3412

Recensioner

Skapad 2019-12-08 av Stygga-Vargen
Så länge jag kan minnas har vi alltid bänkat oss framför TV:n för att titta på Kalle Anka på julafton och även om en del saker försvunnit ur programmet - den där tecknade filmen om skridsko...   Läs mer »

Kommentarer


BjörnBandhund
2021-11-30
Ett animerat mästerverk. Ibland behöver det inte vara en massa krångel för att göra något fantastiskt bra. Om man sen lägger till sin personliga nostalgi är ju frågan om det kan bli annat än det exklusiva betyget 5 - och jag är tyvärr rädd att svaret är NEJ.
Ful_fisk
2020-10-08
Odödlig. Magiska karaktärer; Bagheera, Baloo, Kaa, Shere Khan... alla odödliga! Och musiken är förstås utomordentlig med. Sett den här klassikern tiotusen gånger och tiotusen gånger till lär det bli.
päronanton
2019-08-20
Mästerverk! Underbar!
wasteoftime
2018-02-19
Djungelboken, denna tidlösa klassiker. Oväntat nog lever den upp till merparten av mina förhoppningar. Den är rolig, låtarna svänger och är bra. Storyn är helt okej, om än något hattig då scenerna inte alltid känns helt sammanhängande, så är det inte så illa som det kan vara. Detta var också första gången som jag såg den på engelska, och det höll upp bra. Jag saknade givetvis Beppe Wolgers, men det gör man ju alltid. Det blir en trea, utan att blinka. Extremt hög mysfaktor.
Rai
2017-09-28
Inte alls så tokig, gillar den här filmen...

2017-08-05
Det här måste väl ändå vara en av de bästa tecknade långfilmerna som någonsin gjorts.
zallaxx
2017-05-13
cuz: musiken
Stygga-Vargen
2017-05-03
Jag köpte nyligen en box med några gamla tecknade Disney-klassiker på Blu-ray och denna film finns med i den boxen. Bilden kan man verkligen inte klaga på men ljudet däremot kunde de ha gjort lite bättre (åtminstone när det gäller den svenska dubbningen). Tycker det här är en av Disneys bästa tecknade filmer; den är både rolig och lite spännande, musiken är riktigt bra och den är väldigt snyggt tecknad. Ett mästerverk!
Applekingen
2016-12-12
Ett sant mästerverk helt enkelt.
RustyFilm
2016-12-05
Tidlöst, lika kul att se idag som för 47 år sen. Njutbart oavsett vilken ålder man är i (funkar från 1 till 105 år). En bra historia i botten och en mycket lyckad produktion som förstärks av sagolik och hänförande sång och berättar röster. Det svensk ljudpålägget brister dock i teknisk kvalitet. Tråkigt när produkten i övrigt är förstklassig.
Visa äldre kommentarer »