2.4
2.4
Djupet
Ett ungt par på semester i Karibien hamnar i livsfara när de hittar ett sjunket vrak som sägs innehålla en skatt.

Originaltitel | The Deep |
Regissör | Peter Yates |
Manus | Peter Benchley, Tracy Keenan Wynn |
Genre | Thriller, Äventyr, Skräck, Mysterium, 70-tal |
Skådespelare | Nick Nolte, Dick Anthony Williams, Jacqueline Bisset, Louis Gossett Jr, Eli Wallach, Robert Shaw, Robert Tessier |
Väldigt härliga dykarscener och en ganska enkel men effektiv historia. Skurkarna känns dock lite malplacerade och hade gärna fått spela en mindre roll.
Det här var rätt tråkigt och jag hade svårt att ta mig till såväl karaktärerna som omständigheterna och handlingen.
Undervattensscenerna är filmens behållning. Nolte är även lite små cool och Bisset snygg. +2
Det som verkligen talar till denna filmens fördel är de snygga undervattensscenerna. Det finns också en förmåga hos regissören att göra scenerna i vattnet intensiva och spännande trots att det under längre stunder inte uttalas ett enda ord. De stunder i filmen som inte utspelas sig i vattnet är dock inte så mycket att hurra över eller historien i stort.
Smått bortglömd äventyrsrulle som faktiskt är rätt så bra. Min absoluta hatskådis nr 1 Nick Nolte gör här en bra insats mot alla odds. Smått korkade karaktärer ibland, men det kan man sila ibland.
Lite för lång för sin enkla story, men den här småspännande äventyrsrullen bjuder på mängder av välgjorda dykscener om man nu gillar det. Skurkarna är rejält onda och skatter ligger begravda tillsammans med morfinkapslar. Nolte sköter sig och enda frågan jag egentligen ställde mig var varför Shaw dök i finbyxor och skjorta?
Spännande äventyrsthriller med vackert filmade undervattensscener. Man kan ifrågasätta Lou Gossett Jr.:s karaktärs motiveringar, men annars känns The Deep välgjord.
Bra undervattensbilder.