Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Doctor Strange är tillbaka och den här gången måste han rädda en helt unik tjej som har möjligheten att röra sig fritt i Multiverse. Hon är jagad av en okänd identitet som vill vinna hennes makt för sin egen skull.

Originaltitel | Doctor Strange in the Multiverse of Madness |
Regissör | Sam Raimi |
Manus | Michael Waldron |
Genre | Action, Science Fiction, Fantasy, 2020-talet |
Skådespelare | Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Xochitl Gomez, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong, Bruce Campbell, Patrick Stewart, Jett Klyne, Julian Hilliard, Michael Stuhlbarg, John Krasinski, Hayley Atwell, Anson Mount, Lashana Lynch, Charlize Theron, Sheila Atim, Adam Hugill |
Det är inte första gången Sam Raimi tar sig an en superhjältefilm. Vi minns hans trilogi med Tobey Maguire som Spider-man under tidiga 2000-talet. Dock får han denna gång chansen att skapa en m... Läs mer »
Lite av en ögongodisfilm, där Sam Raimi bjuder på visuell estetik a la ’Terror on Elm Street’. Det är riktigt underhållande även ifall berättelsen är lite för decentraliserad för sitt eget bästa och en del introducerade superhjältar avfärdas lite väl summariskt. De skräckfilmsvibbar som finns sticker förvisso ut, men tar oss inte så långt från mittfåran som i varje fall jag hoppades på när jag lästa första gången att Raimi skulle regissera. Det är tydligt en Marvelfilm, om än marginellt mer chockerande och brutalare än vanligt.
Direkt efter senaste spiderman filmen där Doctor Strange är involverad så kastar han sig verkligen in i Multiverses med hjälp av en tonårstjej med krafter att kasta sig själv och andra genom olika dimensioner och tyvärr även dra med sig otäcka ting därifrån, som sagt, i spiderman så dök alla spidermens upp i vår värld på detta sätt, denna gång så ger sig Doctor Strange iväg i dessa olika dimensioner för att stoppa Wanda som har gått helt galen efter Visions död och om man då sett serien Wanda/Vision så förstår man mer om henne och denna film, så jag rekommenderar att man ser den serien före denna film, byte av regissör blev det också, gamle gode Sam Raimi som är expert på skräckfilmer (åtminstone på 80talet) men även den första spiderman trilogin tar över och gör det faktiskt bättre än förväntat, filmen är kanske inte bättre tyvärr, hade högre förhoppningar men den är ändå riktigt underhållande och väldigt bra gjord, effekterna är makalöst bra t.ex men manuset lämnar tyvärr för mycket att önska, det är en alldels för kort film enligt mig och allt känns väldigt hetsat och rushat och tyvärr stjäl Wanda eller Eliabeth Olsen hela filmen då hon är makalöst bra som Wanda, Benedict Cumberbatch är dock oerhört bra än en gång som Doctor Strange, Marvels mest kända superhjälte magiker som ska försöka fixa Wanda och allt hon ställer till med när hon gått och blivit ond, kul dock är när Doctor Strange kommer till en dimension så möter han gamla goda skådespelare i roller som andra superhjältar vi känner väl igen, Patrick Stewart som Proffessor X från X-men filmerna, Anson Mount som Black Bolt från serien inhumans, John Krasinski som Reed Richards från fantastic four filmerna (även om hans roll då spelades av en annan) sen har vi även Chiwetel Ejiofor som den onde magikern Mordo som vi känner igen från första Doctor Strange filmen osv, även Bruce Campbell som vi känner igen från Sam Raimis Evil Dead filmer dyker upp i en liten cameo roll, filmen är helt klart sevärd, väldigt bra utförd och jag gillar den, förutom att manuset känns lite tamt och alldeles för kort film för att göra den riktigt rättvisa, kanske den blev sönderklippt i slutändan för den är ganska mörk och brutal för att vara just en Disney marvelfilm, men jag gillar, gärna mer sådant här men med ett bättre manus såklart, filmen får iallafall en svag 4:a i betyg av mig och jag rekommenderar den för att alla Marvel fans och speciellt Doctor Strange fans där ute.
Kul premiss ändå, när filmen säljs in som MCUs försök till att göra lite skräckfilm med multiversetema blir man ju ändå lite förhoppningsfull. Den första Doctor Strange-filmen var ändå ganska bra och här kommer Elizabeth Olsen in med sin Wanda-karaktär som jag också gillar. Men det blir lite falsk marknadsföring för även om Raimi sätter sin Evil Dead-stämpel över det här så är det inte mycket till skräck och man går vilse i multiverse-världarna utan att riktigt göra nånting minnesvärt av det. Cumberbatch är ok men får väl i ärlighetens namn inte så mycket att jobba med här. Jag kan tycka att Wanda blir för endimensionell också och i slutändan blir det lite av en axelryckning även om jag stundtals hade kul på vägen, en ganska stark 2a för spektaklet ändå.
Var väl snygg, men det enda minnesvärda i det här var väl Bruce Campbell.
Har hört att filmen skulle vara väldigt meh. Så väntade med att se den. Men så nu tänkte jag äsch jag ger den en chans, och jag tyckte den överträffade den första med hästlängder. Benedict Cumberbatch är lika bra som alltid, men den jag känner lyfter det hela ytterligare är Elizabeth Olsen. Detta är lika mycket hennes film som de är Cumberbatch's. Rekomenderar den starkt!
Uselt, blir bara sämre och sämre. Fånigt.
Alltför stökig och det här trollandet funkar endast marginellt bättre än Vadhannuheter och de tio ringarna.
CGI på steroider, manusförfattare och regissör på LSD
Besvikelse.
För mycket mumbojumbo.