Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Döda poeters sällskap


Internatskolan Welton Academy har fyra hörnstenar: Disciplin, tradition, briljans, heder. En ny lärare blir ett hot mot den ärevördiga skolan när han inspirerar pojkarna att tänka självständigt.


Originaltitel Dead Poets Society
Regissör Peter Weir
Manus Tom Schulman
Genre Drama, 80-tal
Skådespelare Robin Williams, Ethan Hawke, Robert Sean Leonard, Dylan Kussman, Josh Charles, Gale Hansen, James Waterston, Kurtwood Smith, Melora Walters, Alexandra Powers, Norman Lloyd, Allelon Ruggiero
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 22988
Filmnummer 381

Recensioner

Skapad 2019-12-07 av ByronBlue
Döda poeters sällskap är en helt underbar film. Den har enligt min mening allt. Tänkvärt budskap, stofila lärare, snygga 17-åriga elever, sorgliga scener, glada scener, roliga scener. Listan ka...   Läs mer »

Kommentarer


Battle
2020-09-03
Slutet får en 5:a, eftersom jag är en sucker för dramatik. Resten 4:a.
karlmats
2020-05-23
Det här kan nog vara Robin Willias bästa roll. Det var länge sen jag såg den här så jag kom knappt ihåg någonting av handlingen, bara minnet av den intellektuella nyfikenheten och det fritänkande budskapet fanns kvar från ungdomens svunna tid. Och dessa element av filmen är fortfarande väldigt starka. Kontrasten blir ju total i denna 50-talets konservativa pojkskola där Williams sveper in som en modern liberal gud med förhoppningen att öppna upp ett och annat sinne. Dessa framtida höjdare inom näringslivet behöver detta, dagens framtida näringslivshöjdare behöver detta, och jag tror att den här filmen har en plats i alla Sveriges skolor och lärarutbildningar. Scenerna med Williams är bäst, men även när pojkarna ska pröva sina vingar själva följer en hel del intressanta saker. Det spelar ingen roll att många av de vuxna karaktärerna blir lite endimensionella, de är där för att ge kontrast och visa en poäng, och det lyckas de utmärkt med. Jag drämmer till med en 4a.
sodomiten
2019-01-20
Robin Williams gör grovjobbet och smågrabbarna åker med på en räkmacka. Ethan Hawke fick antagligen sitt genombrott här.
päronanton
2018-11-03
Mästerlig!!!
Asmorod
2018-05-09
Fantastiskt bra. Flyger nog dock över huvudet på svennebananklasarna.
C12
2018-01-21
Hemsk film. Riva sönder böcker och hoppa på bänkar.
Rai
2017-10-01
Något överskattad och något seg och Robin Williams spelar över lite väl mycket, men annars funkar filmen...
RustyFilm
2016-12-07
Rollen som engelsklärare sitter som en smäck för Robin Williams. En intressant historia om de reaktioner som uppstår när nya pedagogiska grepp som uppmuntran och att tänka fritt införs på en förstockad Amerikansk privatskola.
deswhip
2016-11-06
Mycket bra, tankeväckande film. Robin Williams gör sin bästa roll.
Dele
2016-02-12
Svulstigt oscar-flirtande slut i en gripande och mycket välregisserad film med starkt budskap och många bottnar; människosyn, traditionens och vanans makt, känslors och konstens betydelse m.m. m.m. Eller om man vill förenkla det: Hur man vinner (och inte vinner) människors förtroende och potential. Stark insats av Williams.
Visa äldre kommentarer »