Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Dodes'ka-den


Flera livsöden skildras och binds samman till en vision av mänskligt liv, hopplöshet och förtvivlan - men också av glädje och framtidstro. Efter Shugoro Yamamotos roman "En stad utan årstider".


Originaltitel Dodesukaden
Alternativ titel Clickety-Clack
Regissör Akira Kurosawa
Manus Shinobu Hashimoto, Akira Kurosawa, Hideo Oguni
Genre Drama, Fantasy, 70-tal
Skådespelare Yoshito Zushi, Kin Sugai, Junzaburô Ban, Tatsuo Matsumura, Hisashi Igawa, Jitsuko Yoshimura, Kunie Tanaka, Yûko Kusunoki, Noboru Mitani, Hideko Okiyama, Toshiyuki Tonomura, Shinsuke Minami, Kiyoko Tange
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 865
Filmnummer 1672

Recensioner

Skapad 2019-11-28 av lyssander
I och med att ekonomierna faller samman får fler av oss att lära oss att leva livet på en soptipp. I bildlig eller bokstavlig mening. Det som händer nu i Sydeuropa är förmodligen bara början p...   Läs mer »

Kommentarer


wasteoftime
2017-02-24
Det börjar verkligen lysande, och sedan går det ganska raskt utför. Det finns så mycket potential här, och så många vackra berättelser, som kunde blivit något bra, istället för fragment, i en tunn sörja av misär. Det blir för mycket, för ofokuserat. Istället för att få en djupare förståelse för varför dessa personer har hamnat där de är, och varför de beter sig som de gör, så blir det nya personer, och nya personer. Inget djup, bara en massa yta. Fantastisk fin yta, för all del, men inte tillräckligt för att nå upp i en tvåa. 0,4 på SH-skalan.
Hypostas
2016-05-16
Helt klart en av Kurosawas bästa filmer. Rekommenderas starkt!
Jämte
2015-05-31
En av Kurosawas sämre. Nästan i klass med hans tidigaste filmer men några av dem är t.o.m. med ännu värre. Här finns det trots allt några små ögonblick här och var som höjer filmen ett kort tag men som helhet är det inte en film som jag rekommenderar att se. En svag tvåa.
andmoreagain
2014-11-09
Hade nästan bestämmt att sätta en femma innan ens jag hade sett filmen...jag bara visste att den skulle utmärka sig...men tji fick jag. Tråkig och med jobbiga karaktärer och den speciella ton som filmen faktiskt hade lämnade mig kall.
Ola_Schubert
2012-10-20
Det är onekligen en färgstark samling människor som presenteras. Men det där riktiga engagemanget infinner sig aldrig för mig. Positivt är dock att skildringen visar att det är "KÄRSED-komplexet" respektive alkoholen som ställer till med mest bekymmer. En stark trea i betyg får det bli.

2012-03-26
Ojämn och svagare än nästan alla andra Kurosawa-filmer.
PierreLunaire
2011-07-31
Andra gången jag ser den. Första gången säkert mer än 20 år sedan. Den har levt starkt i minnet men minnet bedrog mig ändå. Den är ännu bättre. Ett litet mästerverk inspelat på samhällets baksida, helt utan sentimentalitet men med mycket känslor. En bild av vår verklighet med både värme och sorg. Ett riktigt måste.
Valarn
2010-12-27
Stark och vacker film med en intressant dramaturgi. Det jag greps hårdast av var nog de första scenerna med barnets far som pratar om huset de skall bygga tillsammans. 5/6, eller en något stark fyra.

2010-09-26
Filmen hade inte en tillstymmelse till röd tråd knappt och det är väldigt många karaktärer hit och dit. en ganska så väldigt lång film också och eftersom det saknas röd tråd så är filmen bitvis seg - samtidigt som vissa delar är riktigt bra. Betyget blir en svag 3a med tanke på fotot och alla färger.
pufred
2010-08-22
Inte Kurosawa top-10 men likväl fantastisk. Gillar den narrativa dramaturgin. Att det inte finns någon direkt story utan bara lösryckt skildrar olika karaktärers liv. Humor & tragik & fantasi.
Visa äldre kommentarer »