Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Dödligt vapen 4


Snutarna Riggs och Murtaugh är tillbaka för att en fjärde gång läxa upp den undre världens bråkstakar. De har blivit lite äldre, och till och med Riggs förbereder sig för ett lugnt hemmaliv. Men när det väl brakar loss visar det sig att formen är kvar - denna gång är det ett kinesiskt maffiagäng som retar grabbarna.


Originaltitel Lethal Weapon 4
Regissör Richard Donner
Manus Channing Gibson
Genre Komedi, Action, Kriminalare, Thriller, 90-tal
Skådespelare Mel Gibson, Danny Glover, Joe Pesci, Rene Russo, Chris Rock, Jet Li, Eddy Ko, Steve Kahan, Ebonie Smith, Michael Chow, Mary Ellen Trainor, Kim Chan, Darlene Love, Traci Wolfe, Jack Kehler, Calvin Jung, Michael Chow
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9884
Filmnummer 393

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Gyllenbock
2021-05-08
Har åldrats ok men precis som de tre tidigare filmerna så blir det lite väl "skrikigt" ibland.
Andreas_
2021-03-10
Sista men inte sämsta filmen i Dödligt vapen sagan och Richard Donner levererar bakom kameran än en gång och man märker verkligen hur mycket bättre regissör han blivit sedan första filmen, actionscener, framförallt fighterna är mycket snyggare filmat och likaså dom nervkittlande biljakterna, givetvis är både Mel Gibson och Danny Glover tillbaka som det geniala buddy paret och jag är impad över att deras kemi fortfarande finns kvar även här men tyvärr så försvann den riktiga dödligt vapen känslan som man känner av i första och andra filmen när manusförfattaren Shane Black försvann, det är som inte rått, mörkt och brutalt varvat med mycket komik längre utan nu är det typ barntillåtet och nästan bara komik...actionscenerna är snyggt filmade men det är inte samma intensitet och spänning som det var i första filmerna tyvärr men visst är det ändå bra, mycket tack vare just Gibson och Glover och deras kemi, Joe Pesci är tillbaka, samma sak med Rene Russo och båda är som vanligt bra biroller även om Rene Russo inte har mycket att jobba med här, ny är dock Chris Rock som ännu ett komiskt bihang som Joe Pesci och det blir lite för mycket kan man tycka, ny skurk denna gång är självaste Kung Fu mästaren Jet Li som här gör en av sina bästa roller som en riktig bad guy. Som sagt, gillar denna film pga den underbara kemin men det finns massor med brister i både story och handling och framförallt agerande men går inte igenom något sådant nu, men tipset är att bara stänga av hjärnan för en stund, annars blir man bara irriterad. DV4 får en svag 4:a av mig och är inte lika bra som första och andra filmen men klart bättre än nummer 3 i ordningen.
sodomiten
2018-06-02
Babblig actionkomedi där den som babblar mest vinner. En 2a för sting& eric claptons ledmotiv.
Raimo_1985
2017-12-20
Mycket bättre än trean men också dödligt fånig. Joe Pesci går till överdrift. Lite mer än vanligt.
Fargo
2017-09-23
Den håller än. Åldras med värdighet. Hade glömt Chris Rocks och Jet Lis medvarken. Kul tillskott!
Starkbröl
2017-08-06
Som om det inte räckte med Joe Pesci var man tvungen att släng in Chris Rock också. Trött inslag i serien.
Stygga-Vargen
2016-10-20
Dålig är den inte men den är inte lika bra som de tre första. Svag 4:a.
Ful_fisk
2015-07-30
Hjärtfyllt bokslut på en vacker action-saga. Har sina brister till en början, men det tar sig. Just action-scenerna är kanske lite överdrivna, men annars funkar det mesta. Svagast i serien, men helt klart sevärd avslutning.
Grillo
2015-04-13
Biljakten var nog den allra bästa scenen i den här filmen, som ändå är något bättre än jag minns den. Tycker ändå den är en rätt värdig avslutning av den här serien, som faktiskt verkar över nu när ingen film kommit på 17 år. Kanske var det Gibsons karriärexplosion man kan tacka för det? Blir faktiskt lite sugen på att kolla på lite fler av Gibsons filmer från 80- och 90-talen för han var fan bra en gång i tiden. Det enda jag egentligen kan störa mig på är lite väl uppenbara kinesskämt och Murtaughs tröttsamma konservatism som väl iofs kan ligga verkligheten nära. Gillar verkligen att varenda film i den här serien har något bakomliggande politiskt, som inte tillåts ta över men som ändå är ett tydligt statement.
Krille80
2014-10-28
Den svagaste av alla dödligt vapenfilmerna. Kul med de asiatiska inslagen i form av Jet Li. Man känner dock att nu kanske skulle Riggs och Murtaugh gå i pension när de fortfarande ligger på plus hos mig. 2+
Visa äldre kommentarer »