Dödsexpressen

Christopher Lee försöker få med sig ett monster som är hälften människa hälften apa genom hela Ryssland, apmänniskan rymmer och börjar döda alla på tåget.

Originaltitel Horror Express
Alternativ titel Panic in the Trans-Siberian Train
Regissör Eugenio Martín
Manus Julian Zimet, Arnaud d\'Usseau
Genre Skräck, Science Fiction, Mysterium, 70-tal
Skådespelare Christopher Lee, Telly Savalas, Peter Cushing, Jorge Rigaud, Alberto de Mendoza, Silvia Tortosa, Julio Peña, Ángel del Pozo, Helga Liné, Georges Rigaud, Alice Reinheart

myslas
2020-04-13
"Monster? We're British, you know." Agatha Christie möter Ed Wood. Mycket av handlingen och dialogen är fullständigt bisarr men det är utan tvekan väldigt charmigt. Lägg därtill Christopher Lee och Peter Cushing vilket ger filmen lite klass. Underhållande!
Mr_v
2019-03-18
Mysrys i den högre skolan.
C12
2017-06-12
Oj, vilket bottennapp Mörkt, trist, och hemsk 70-talsmusik som en säker stämmningsdödare.
Namellak
2016-10-28
Lee och Cushing gör vad de kan och det blir lite spännande mot slutet, men i övrigt en stor besvikelse. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när superamerikanske Jag-tror-att-jag-spelar-hård-maffiaboss-i-varje-film Savalas spelade kosack (!) t ex. Ok suggestiv musik.
Gordyal
2016-05-10
Bitvis rätt så trög och fånig film med några tuffa scener och tufft röj mot slutet. Fast tuffast av alla är Kojak. (6/15)
MrPraline
2014-12-15
Schysst film.
werckmeister
2014-11-14
Trevligt att se om den som vuxen. Såg den i smyg när jag var alldeles för ung.
AlbinWesley
2014-09-07
Hehe, en del fina grejer här. Älskar stämningen med korsningen mellan Agatha Christie (tänker förstås på Orientexpressen) och The Thing. Klart inte superbra men högst älskvärd.
Mat1az
2014-08-27
Mysig och rätt spännande skräckis. Radarparet Lee och Cushin levererar. Mycket cred till Cushin som gjorde filmen tätt inpå att hans fru just dött. Telly Savalas är min klara favorit och han själ verkligen showen i andra halvan av filmen. Den är absolut sevärd för fantaster av Argento, Fulci och Hammer.
Supernaut
2014-07-10
Överraskande bra Lovecraftskräck. Mycket sevärd för fans, helt okej för andra.