Dödsleken

När Juliet, David och Alex hittar sin nya inneboende död i hans rum, omgiven av en massa pengar ställs de inför ett svårt val.

Originaltitel Shallow Grave
Regissör Danny Boyle
Manus John Hodge
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, Thriller, 90-tal
Skådespelare Ewan McGregor, Christopher Eccleston, Kerry Fox, Ken Stott, Keith Allen, Colin McCredie, Peter Mullan

2022-01-19
Håller med! Den här filmen var bra och spännande...
Andreas_
2017-08-13
Danny Boyles första stora film kan man säga med 3 riktigt bra skådisar, där två av dom är riktigt stora idag och då tänker jag så klart på Ewan McGregor och Christopher Eccleston som gör två tidiga men bra roller. Danny Boyle har dock gjort mycket bättre filmer under åren men som en första större produktion så är detta ändå bra får jag säga, men tyvärr är det en hel del brister i manuset på många ställen som skapar ologiska luckor som jag inte kan förbise tyvärr och det drar ner betyget, älskade denna film när den kom, men idag när man är äldre så ser man tyvärr stora brister i handlingen. Gillar dock slutet som jag själv varit lurad av under alla dessa år som blir en liten twist om man tänker till som har med Ewan McGregors karaktär att göra. Hursomhelst, så håller den faktiskt rätt bra trots att det är 23 år sedan den kom ut. Det var svårt att sätta betyget pga dom stora logiska luckorna i handlingen och jag var kluven mellan en 2:a och 3:a, men det är spännande, intensivt och intressant hela vägen, så betyget blir ändå en stark 3:a
amotherscrime
2017-08-11
Riktigt vass och spännande på sina ställen. Trubbig och stel på andra ställen. över förväntan, dock.
Barneyk
2015-04-18
Blir lite väl irriterad på karaktärerna för att ta till mig det andra som händer. Stark trea.
BrutusBeefcake
2014-11-16
Vilken fantastisk jäkla film! Humor och våldsamheter blandas friskt som nästan bara britterna kan få till så där härligt perfekt. När den sedan har top notch karaktärsutveckling och en fullkomligt lysande Ewan McCregor så är jag i extas. Detta var råbra och är min nya favorit av Boyles filmer. Fan va kul detta var! (13+/15)
2014-11-08
Gjord av Danny Boyle, mannen bakom fantastiska Trainspotting. Denna film har ett mycket intressant djup både sett till handling och karaktärer. Stundtals våldsam med mycket härlig och underhållande svart humor. Skådisarna övertygar med Ewan McGregor i spetsen. Underbart slut.
AlbinWesley
2014-05-08
Sista tio minuterna är nog de bästa sista tio minuterna Boyle har gjort. Filmen i sin helhet är också väldigt bra, tyckte mer om den än exempelvis Trainspotting. Obehaglig och rolig, välskriven intrig och bra karaktärer.
Dutch
2014-02-06
Oj vad det urartade.
Hypostas
2013-11-01
Helt OK, men jag tycker inte den var särskilt spännande. Dock ganska rolig, och speciell.
Ful_fisk
2013-04-25
En förstklassig thriller som är riktigt spännande och stundtals otäck. Lysande debut av Danny Boyle. Alla tre skådisar är bra, men allra bäst är Christopher Eccleston. Har många lysande scener och betyget är nära femman.