Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Dogma


Två fallna änglar gör vad som helst för att ta sig tillbaka in i himlen. En släkting till Jesus får i uppdrag av Gud att hindra dem och till sin hjälp har hon två profeter och den okände 13:e aposteln Rufus. Änglarna råkar hitta ett kryphål för att komma tillbaka in i himlen. Det är bara ett problem - det kommer att förinta mänskligheten...


Originaltitel Dogma
Regissör Kevin Smith
Manus Kevin Smith
Genre Komedi, Fantasy, Äventyr, 90-tal
Skådespelare Matt Damon, Ben Affleck, George Carlin, Alan Rickman, Jason Lee, Salma Hayek, Janeane Garofalo, Linda Fiorentino, Chris Rock, Jason Mewes, Kevin Smith, Alanis Morissette
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11925

Recensioner

Skapad 2019-10-20 av LittleNicky
Loki (Matt Damon) och Bartleby (Ben Affleck) är två fallna mordänglar, som efter att ha tagit sitt uppdrag med allt för stort nöje förvisats av Gud från himlen för all evighet - till Wisconsin...   Läs mer »

Skapad 2005-04-17 av paycheck
Två änglar vid namn Loke och Bartleby gör allt för att få komma tillbaka till himlen. En släkting till Jesus får i uppdrag av Gud att hindra dem tillsammans med två profeter och den 13:e apost...   Läs mer »

Skapad 2004-07-15 av billybob
En film som sas skulle driva med religion och kristen dubbelmoral, men som mer befäste fördomar och gamla rollmönster. En rätt tråkig historia, med krystade skämt, med sexgalna änglar. Tyvärr,...   Läs mer »

Kommentarer

StureStenhög
2019-07-04
Det känns väl som att Kevin Smith var lättare att gilla när man var yngre, men det här höll iaf hyfsat bra. Sättet man har använt sig av de katolska lärorna för att skapa en fantasy-story på är trots allt ganska påhittigt och underhållande. Gänget med typiska 90-tals-skådisar förhöjer också upplevelsen. Som satir känns den dock lite för uppenbar, och det ligger en juvenil känsla över det hela. Men jag hade kul nog för att kunna ha överseende med det
malin93
2018-04-29
Rolig! Den är i stil med Kevin Smiths övriga filmer, så man vet vad man får, gillade den här mer än Chasing Amy. Tyvärr kan det bli lite för mycket ibland. Jag tror också att jag hade gillat filmen mer om jag hade mer koll på kristendomen och dess roll i USA.
Filmfantast86
2017-10-17
blä
Krille80
2014-10-25
En film som Kevin Smith enligt egen utsaga gjorde för att hedra sin katolska tro. En härligt cool film och Ben Affleck kommer vid denna tiden bara till sin rätt i Kevin Smith-filmerna. Jag hoppas att ni inte har missat Chasing Amy. Gillar man Clerks, Mallrats och Chasing Amy så gillar man detta.
Commandante
2014-03-28
Smårolig och rörig film.
swecarlsson
2013-10-19
Började bra men spårade gradvis tyvärr åt det sämre.
Simon_19
2013-10-18
Väldigt konstig film. Också väldigt underhållande och den innehåller väldigt sköna personligheter. Även om man(som jag) är ateist så är filmen i sig väldigt fascinerande. Trevlig story, bra skådespel och underhållande manus. Stark fyra.
Bengt_a
2013-09-22
Förtexterna och de många djupare budskapen gjorde filmen, som annars stundtals var riktigt fånig. Plus de hade några stora hål i storyn. Eller i alla fall ett. Hur som helst, underhållande och tankvärd.
karlmats
2013-07-23
Fortfarande bra rolig, Smiths dialog smattrar på som Jesper Hussfelt på crack men lyckligtvis är den väldigt mycket bättre. Här lyckas man till och med driva med religion på ett förtjänstfullt sätt. Fantastisk cast också, mest nöjd är jag över att Alan Rickman ställer upp på det här. Sen tycker jag fortfarande att juvenila Jay och Silent Bob är ett underbart radarpar. Fan, till och med Chris Rock är rolig. På det har vi både Hayek, Damon, Affleck och Fiorentino som alla gör sin grej och bidrar med nåt, vilken jävla cast alltså! Tycker inte den har varken toppen eller bredden för att riktigt kunna aspirera på att behålla 4an, men det är en väldigt underhållande resa för det. 3an är stark.
Eldritch
2013-02-17
Snooge to the motherfking nooch