Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Doktor Glas


Hjalmar Söderbergs isande triangeldrama ställer frågan om rätten över livet i denna romantiska Stockholmsskildring, lika aktuell idag som då den först kom ut 1905. Krister Henriksson gör rollen som Doktor Glas


Originaltitel Doktor Glas
Regissör Krister Henriksson, Peder Bjurman
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Krister Henriksson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 37
Filmnummer 71537

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Zipper
2014-01-10
Fantastisk pjäs uppburen av Henriksson. Den gjorde sig bra på TV, olikt många andra filmade pjäser.
Runlibr
2013-06-16
Har sett pjäsen två gånger. Det bästa jag någonsin sett på scen.
KimEkberg
2009-05-13
Den som missade den här på tv, tillexempel för att gå till Fritz Corner, missade någonting verkligt unikt. Större rollprestation än denna av Krille får man leta efter. En bok är en bok och en film är en film.
Tonti
2009-05-10
Söderbergs fantastiska bok har här dramatiserats på ett mycket intressant sätt. Henrikssons rollprestation är mycket gripande och även om detta inte är lika bra som boken (vilket nog är omöjligt) är den nog svårt att överträffa.
TobiasRydén
2009-05-03
Bra enmansföreställning med Henriksson. Mikael Marcimain och hans kompisar står för fotot.
Funtomen
2009-04-27
När Krister Henriksson, en av Sveriges kanske bästa skådespelare tar sig an den bästa bok som någonsin har författats kan det inte bli dåligt. Tolkningen är kärleksfull och otroligt trogen boken, det är bara ibland som det talade ordet inte är boken uppläst. Scenografin är mäktigt fantastisk och allting klaffar sådär underbart. Filmatiseringen av föreställningen är dessutom lysande och precis samma känsla som jag hade efter att ha sett den live får jag efter att ha sett filmen. Helt och hållet magiskt.
mammene
2009-03-02
Hur kan man helt ensam på scen bjuda på allt. Han är äcklig, motbjudande, vacker och sensuell. Krister Henriksson gör alla roller själv och han klarar det galant, han trollbinder. Det bästa jag sett på länge.