Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Doctor Sleep


Efter skräckupplevelserna på Overlook hotel har Danny Torrance nu blivit vuxen. När han träffar en ung flicka som precis som han verkar ha magiska krafter bestämmer han sig för att skydda henne från Rose the Hat, ledaren för kulten The True Knots, som jagar personer som Danny och den unga flickan i sin strävan efter odödlighet.


Originaltitel Doctor Sleep
Alternativ titel Stephen King's Doctor Sleep
Regissör Mike Flanagan
Manus Mike Flanagan
Genre Drama, Thriller, Skräck, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran, Cliff Curtis, Zahn McClarnon, Emily Alyn Lind, Selena Anduze, Robert Longstreet, Carel Struycken, Catherine Parker, James Flanagan, Met Clark, Zackary Momoh, Jocelin Donahue, Dakota Hickman, Carl Lumbly, Henry Thomas, Bruce Greenwood, Sallye Hooks, Alex Essoe, Roger Dale Floyd, George Mengert, Jacob Tremblay, Chelsea Talmadge, Violet McGraw, Bethany Anne Lind, Nicholas Pryor
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 439
Filmnummer 132862

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rune2000
2022-09-19
En välgjort uppföljare till The Shining som bjuder på bra skådespeleri och manus. Personligen hade jag önskat att filmen hade färre visuella referenser till Kubricks klassiker eftersom dessa stunder sänker filmen lite för mig. Överlag är det en sevärd uppföljare.
JD
2022-09-11
Oväntat bra, trots de lite fjantiga vape-vampyrerna. Man har ansträngt sig att göra något klart över standard som lyfter på hatten åt Kubrick men ändå går sin egen kreativa väg. Man hade kanske kunnat göra lite mer av det mänskliga dramat, med en så bra skådespelare i huvudrollen, men det gäller ju även Kubricks The Shining. Filmen stannar kvar i medvetandet ändå tack vare känsla för filmiskt berättande.
ZoIX
2021-12-10
Tyckte det här var riktigt bra underhållning. Spännande men inte läskigt. Det spelar ingen roll för mig. Vem tycker att The Shining är läskig ändå liksom? Ferguson är duktig.
Andreas_
2021-09-28
Helt okej filmatisering av Stephen Kings uppföljare till hans gamla klassiker The Shining som var oerhört bra, denna uppföljare är intressant helt klart men långt ifrån lika bra som The Shining, man kan heller inte direkt kalla detta för en rysare utan mer en thriller med lite övernaturliga inslag och det blir inget mästerverk eller bottennapp för regissören Mike Flanagan. Ewan McGregor i huvudrollen som han gör riktigt bra, han spelar alltså den lille grabben från filmen The Shining som nu vuxit upp och har fortfarande sin kraft att kunna prata med spöken men det blir aldrig lika spännande som sjätte sinnet trots det. Sen har vi då svenska Rebecca Ferguson som bara verkar bli större och större i Hollywood vilket är kul och med all förtjänst då hon är en riktigt bra skådespelerska, här får hon dock spela en mer ondsint karaktär än vad man är van att se henne i, övriga mindre roller är mer eller mindre fyllda av okända skådisar som gör sina småroller bra, filmen är väldigt lång men jag tyckte inte att den kändes så lång då historien lyckades hålla mitt intresse hela vägen, så detta kan man nog ändå säga är en av dom bättre Stephen King filmatiseringarna även om man blir lite besviken då den inte alls lever upp till den gamla klassikern The Shining. Betyget blir ändå en stark 3:a
Gordyal
2021-07-26
Detta var verkligen inget att hänga i granen, men den var i alla fall väldigt lång. Skräckfilm skulle jag absolut inte vilja kalla den, utan mer "mysterium". Den absolut största behållningen är den fruktansvärt karismatiska Rebecca Ferguson, som lyfter filmen till en svag trea. (7/15)
Rai
2021-06-18
Jäklar i min låda vilken skum film, men jag gillar den. En av de bättre filmerna jag har sett på länge...
karlmats
2021-05-24
Jag är inget fan av The Shining så en uppföljare 39 år senare kändes verkligen inte nödvändig. Men den hade fått ok kritik så varför inte se den tänkte jag. Resultatet är smått förhäxande. Flanagan skapar en härlig stämning och bygger ut Kings värld på ett sätt som The Shining inte gjorde, där förlitade man sig på att Nicholsons galna charm skulle vinna över tittaren, något som inte bet på mig. Här får vi en mycket större värld som, trots en lång speltid och hyfsat långsamt tempo, aldrig känns utdraget eller ointressant. McGregor gör sin bästa roll på bra länge och Rebecca Ferguson stjäl ändå scenen fullständigt med sin Rose the Hat-karaktär som är otroligt fascinerande. Kopplingarna till första filmen görs snyggt och Overlook Hotel har aldrig känts mer lockande att spendera tid i, åtminstone som tittare. Det är en film som kryper sig på och växer i efterhand. Jag blev sugen på att se Directors Cut-versionen som tydligen ska vara sevärd trots tretimmarslängden. Jag hade inte tänkt det men så här i efterhand kan jag inte låta bli att avrunda uppåt och drämma till med en 4a, den första på länge.
lucius
2021-03-09
Tycker att dom filmatiska kopplingarna till Kubricks film är oväntat välgjorda, vilket ju ger filmen en stark skjuts att lyfta sig över ram-berättelsen. En ramberättelse som är lite Kingskt cheezy på ett sånt där sätt som ändå kan vara rätt underhållande och som ändå lyckas docka in väl i den första filmen. Det blir som nån slags slutlig försoning mellan Kings och Kubricks båda visioner och universan kring denna berättelse.
Ranma
2020-12-06
Nej, det här funkade ju inte alls. Såg lovande ut i början, men jag tycker inte att det håller ihop, det har ingen nerv, finns ingen skräck eller spänning alls, förutom några scener som är kopplade till The Shining. Jag har inte läst boken, så vet inte hur de framställs där, men Ferguson med anhang känns inte alls otäcka och farliga, utan som ett tonårsgäng som ska försöka vara tuffa. Brukar gilla Ferguson, men jag tycker inte hon passade här alls.
Starlette
2020-11-15
Men vad i hela friden är det här? Jag som älskar skräck, Stephen King och The shining plågades av detta. Kanske max fem läskiga scener, fånig story och Ferguson känns helt fel i sin roll. Skymf. Sätter en 2:a på grund av scenerna som är kopplade till The shining.
Visa äldre kommentarer »