3.4

Doktor Zjivago

Engelsk miniserie i tre delar efter Boris Pasternaks roman. Jurij Zjivago får bevittna sin fars självmord, ett resultat av ekonomisk ruin efter att fadern hamnat i händerna på den skrupelfrie advokaten Viktor Kamarovskij. Jurij växer upp i Moskva och studerar medicin när han träffar sin blivande fru Tonja. Andra möten som skall komma att betyda mycket för Jurij är mötet med Lara och med mannen som förstörde han fars liv.

Originaltitel Doctor Zhivago
Regissör Giacomo Campiotti
Manus Andrew Davies, Boris Pasternak
Genre Drama, Romantik, Mini-serie, 2000-tal
Skådespelare Hans Matheson, Sam Neill, Alexandra Maria Lara, Keira Knightley, Hugh Bonneville, Kris Marshall

2018-10-12
Funkar att se på...
Muskelkungen
2015-10-03
Nja, det blir precis godkänt. Inte lätt att filmatisera denna roman, en av de allra största. Och Keira Knightley... hon gör trean bedrövligt svag. Hon är ingen favorit och den här karaktärsrollen klarar hon inte av.

2014-12-30
Jättefina kläder. Och Hans är ju alltid snygg...
magnuswestrin
2011-12-16
svag 4a, bra skådespel stundom, vacker men väl sentimental. Pretentiös chick flick med bra skådespelare som får spela över. Sevärd snyftrulle.
Mikka
2011-12-01
Välgjord miniserie med många fina scener. Hans Matheson är riktigt snygg här. Sevärd film som trots allt inte når upp till några högre höjder.
danneman84
2010-11-21
Fantastisk berättelse! Fångar mig i all sin dramatik från början till slut. Den väcker känslor för de olika karaktärerna, avsky, beundran, sorgsenhet osv. När slutet nalkades började saknaden redan komma... Själva filmatiseringen är hyfsad, kunde ha varit bättre på flera punkter. Tyvärr är det bla. Knightly som drar ner det lite, hon ser betydligt bättre ut (Gosh what a beauty!) än hon agerar ibland (Helt Ok dock).
thestrokes_
2010-09-05
Det gör ju inte ont att titta på Hans Matheson!
MinotaurKing
2010-05-17
riktigt bra.
jean_grey
2010-01-26
Utan Keira (som i princip förpestar varenda kostymfilm nu för tiden) hade betyget blivit en stark trea.
aekholm
2009-12-31
Har inte sett original-filmen från 1965 men den här versionen var i alla fall riktigt bra. Originalet är säkert ännu bättre på alla möjliga sätt och vis, men det går ändå inte att övertrumfa ögongodiset Keira Knightley. Det faktum att hon inte är något vidare till skådespelerska kan jag utan större problem ha överseende med. Stark fyra!