Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Dom kallar oss mods


Här möter vi för första gången Kenta och Stoffe i en film som snabbt blev en klassiker. Den stoppades först av censuren men släpptes sen av Regeringen.


Originaltitel Dom kallar oss mods
Regissör Stefan Jarl, Jan Lindkvist
Manus Stefan Jarl, Jan Lindkvist
Genre Dokumentär, 60-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5727

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

vonadel
2019-01-30
En klassiker. Ville se den före Ett Anständigt Liv som egentligen var mitt mål. Gillar den. Gripande. Vissa scener förvånar mig ganska mycket. Att de ens lyckats göra dem. Hade nog inte accepterats idag. 7/10
Filmfantast86
2017-10-22
Bra tidsdokument
Galivan
2016-11-08
Lite jobbig, deprimerande att se, men bra intervjuer.
Stygga-Vargen
2016-07-24
En av de bästa dokumentärerna någonsin! Jämfört med uppföljaren Ett anständigt liv känns den dock ganska harmlös men den är ändå lika aktuell idag som den var då.
Dele
2016-07-03
Intressant och givande skildring av några ungdomar i utanförskap. Men naturligtvis också så mycket mer.
Qhunden
2015-10-03
Svår att bedöma. "dravel om slashasar" skrev Aftonbladet 1968 och jag håller faktiskt med lite. Deras osympatiska attityd blir snabbt tröttsam, speciellt hur dom behandlar alla kvinnor. Stundtals kul med stockholmstugget, men det är ju otroligt mycket långdraget dösnack. Visst socialhistoriskt värde förstås, och intressant bara av den anledning att den blev en succé, men vill ändå inte ge Jarl nån cred. Ogillar både hans inblandning och framtoning. Rätt trist idag iaf.
dafreakish
2015-09-14
En aningen spretig men sorglig och sevärd dokumentär om en förlorad del av en folkhemsgeneration. Kenta och Stoffe vandrar planlöst i livet och framtiden är oviss och man följer deras berättelse via dem själva och deras vänner. Det är tragiskt och hemskt men också gripande. Slutet lämnar få människor oberörda.
JeremyClarkson
2015-08-19
Gäsp. Dom försöker vara så coola, men dom är ju så töntiga. Långtråkigt skit.
Christofer
2015-03-13
Visst är det väl en klassiker inom sin genre, men det tilltalade ändå inte mig för det. Stundtals extremt välgjort och intimt men stundtals tjatigt med samma scener om och om igen. Den rastlösa känslan jag satt med under största delen av filmen går inte att skaka bort. Hoppas att nästa film ger mig mer.
Bomkia
2014-12-24
Uj. Relativt starkt porträtt av lite trasiga människor. Fin inblick och bra intervjuer. 4a.