Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Domslutet


Frank Galvin är en försupen advokat vars karriär är på väg utför. Han åtar sig ett fall där han ser en möjlighet att återupprätta sitt anseende.


Originaltitel The Verdict
Regissör Sidney Lumet
Manus David Mamet
Genre Drama, 80-tal
Skådespelare Jack Warden, Paul Newman, James Mason, Lindsay Crouse, Charlotte Rampling, Milo O'Shea, Roxanne Hart, Wesley Addy, Edward Binns, James Handy, Julie Bovasso, Joe Seneca
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 492
Filmnummer 4482

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2020-11-15
Välspelad, men bjuder inte på några större överraskningar och saknar väl lite emotionell "punch". Men en film kan ju vara bra ändå! Det saknas bara det där lilla extra för att nå ännu högre. Stabil fyra.
Albion
2019-11-30
På det hela en ganska bra film även om tempot är lågt och stämningen är sunkig och lätt motbjudande vilket drar ner betyget. Betyget får stanna vid en 3;a
ergopliroforia
2016-01-14
Bra insatser av Paul Newman och Stefan Löfven
emilstjernholm
2015-11-15
Lågmält och välspelat rättegångsdrama som följer genrens klassiska dramaturgi. Newman är lysande i huvudrollen.
JoeL431
2015-06-11
Filmen har sådana fantastiska kvalitéer att det är vansinnigt att det aldrig blir något "Wow" av paketet det är inlindat i. Newman spelar helt vansinnigt bra med sitt harklande, alkiga och hostiga sätt. Upplägget är så klassikt och sådär symboliskt som man vill ha i en rättegångsfilm där vår åklagare måste möta sig själv genom case'et och konfrontera sina egna demoner. Musiken var grym. Men filmen står kvar på en vanlig 3:a av anledning att det aldrig gnistrar till ordentligt utan samma intressanta tempo hålls i 2h17min. Det är bra, men inte skitbra. Synd där denna filmen kunde blivit något riktigt jävla snyggt.
norenorama
2015-02-08
Såg nyss The Judge, den va mycket bättre (dock har den kass musik). Denna är förutsägbar och man får galet nog inte höra bådas sidor i slutet vilket bara är slött gjort. Men helt okay, nästan fyra.
Krille80
2015-01-06
Paul Newman i huvudrollen, regi från Sidney Lumet och manus från David Mamet. Det finns verkligen kompetens bakom och i denna produktion och det märks. Från början till slutet är berättandet väldigt stabilt och väldigt bra. Filmen dalar aldrig under sin speltid samtidigt som den aldrig arbetar sig upp till något alldeles fantastiskt. Jag skulle nog räkna denna film till kategorin av filmer som är väldigt bra och njutbara under sin speltid men som därefter är lättglömd. Paul Newman är sevärd.
Ful_fisk
2014-06-17
Paul Newman spelar alkoholiserad advokat som försöker komma på fötter igen med hjälp av ett nytt fall. Dystert, sjaskigt och välspelat. Ganska förutsägbart, dock.
answai
2014-04-26
Alltid varit lite svag för rättegångsfilmer, och den här tillhör nog de bättre (ja, flertalet är ju skräp). Inte skrikig, inte om ett överviktigt ärende, inget sensationellt. Nedtonad och välspelad.
Jämte
2014-01-20
Riktigt bra film. Tycker man om rättegångsfilmer så är denna ett måste. Paul Newman är fantastisk. Kanske ett svårt år med Gandhi som tog många oscars, annars hade han solkart vunnit för bästa manliga huvudroll. Blev överraskad av slutet faktiskt, trodde inte att det skulle sluta så. En stark fyra.
Visa äldre kommentarer »