3.3
3.3
Don't Torture a Duckling
Tre tolvåriga pojkar i en underutvecklad bondby full av vidskepelse och övertro, lever och leker som italienska pojkar i allmänhet - d.v.s. plågar lite smådjur, trakasserar byfånen, röker cigaretter och drömmer om sex med äldre matronor som får det att spritta i pillesnorken. När en av dem hittas strypt och begraven faller misstankarna först på den plattskallige byfånen, men efter förhör så kan bypolisen avskriva honom som potentiell mördare och de står handfallna utan ledtrådar.

Originaltitel | Non si sevizia un paperino |
Regissör | Lucio Fulci |
Manus | Lucio Fulci, Roberto Gianviti, Gianfranco Clerici |
Genre | Skräck, Thriller, Mysterium, 70-tal |
Skådespelare | Tomas Milian, Florinda Bolkan, Barbara Bouchet, Irene Papas, Marc Porel |
Nä. Seg o halvtråkig.
Nä. Seg o halvtråkig.
Lite lätt besviken. Tempot är väl segt och storyn inte så medryckande som jag hade hoppats.
En del riktigt snygga scener dock.
Riz Ortolani
(Dagen efter)
Jag ändrar mig, det blir en fyra.
Pendlar mellan 3:a och 4:a. Det blir en stark trea. Lite för lång för att 4:an ska slå till. Journalisten skall fungera som någon form av protagonist antar jag? Att han knappt är med stjälper det...
Vad är det här för skit. Nu får det vara slut på Fulci
Fulci levererar igen! Mahanda att vissa partier ar nagot langdragna men som helhet funkar filmen ypperligt. De sista 30 minuterna finner jag helt fantastiska.
Staaaaark tvåa/Mycket svag trea just för att jag inte kunde hålla intresset uppe under större delen av filmen, som jag hade höga förväntningar på. Jag blev uttråkad. Men nog innehöll den snygga och fiffiga grejer. Den växer lite mot slutet. Slutet är riktigt bra. Florinda Bolkan gör i vanlig ordning en bra insats medans Tomas Milian är ganska tråkig, det tar ett tag innan jag ser att det är Milian.
Godkänd plus iklädd en kommunalgrå överrock från Myrornas slumplåda.
I won't bite you, scenen i början, är så otroligt häftig. obehaglig och snyggt gjord, känns lite som polanski. synd att inte hela filmen gjordes i den stilen (men det fanns allt en del skeva scener till).