Don't Worry, He Won't Get Far on Foot

När ett fylleslag slutar i en bilkrasch som placerar John delvis förlamad i rullstol ser han mindre anledning än någonsin att sluta dricka. Men när han börjar i gruppterapi hos en excentrisk, förmögen hippie upptäcker John inte bara grejen med att vara nykter, han inser också att hans sjuka humor kan få utlopp i skämtteckningar.

Originaltitel Don't Worry, He Won't Get Far on Foot
Regissör Gus Van Sant
Manus Gus Van Sant
Genre Drama, Komedi, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Rooney Mara, Jack Black, Tony Greenhand, Beth Ditto, Mark Webber, Ronnie Adrian, Kim Gordon, Udo Kier, Carrie Brownstein, Emilio Rivera, Angelique Rivera, Heather Matarazzo, Rebecca Field, Rebecca Rittenhouse

KyLLo
2023-02-18
Börjar ändå lite annorlunda och några originella bildvinklar. Sedan går den i stå och efter ungefär halva filmen kände jag mig färdig med den. Elton John nämns på något ställe och jag undrar om han inte har inspirerat till huvudpersonens utseende.
RustyFilm
2021-07-16
Ibland ger man sig på en film man inte har koll på. Det här var en sådan för oss. Jag visste inte ens vem John Callahan var innan jag sett filmen. Efteråt har jag lärt mig att han var en amerikansk skämttecknare som avled 2010. Han var även singer songwriter men det berörs inte i filmen, hans tecknar intresse får dock visst utrymme. Men framför allt handlar filmen om hans alkoholproblem. En bilolycka där både John och hans kompis är kraftigt berusade lämnar John förlamad i nedre delen av kroppen och därmed rullstolsbunden. Efter detta startar så småningom hans kamp mot alkoholismen detta med hjälp av amerikanska ”anonyma alkoholister”. Gus Van Sant har regisserat filmen som baseras på en sann historia, detta via en bok som John Callahan själv skrivet. Ett ganska så egalt mörkt drama tycker vi det är och inte så mycket komedi som utlovat.
Jannebanan
2020-03-17
Helt OK! Känns som om man sätt dessa AA-filmer till leda, men skådespeleriet och berättartekniken räddar den.
Ivexnalm
2019-09-22
Jag gillar att man berättar en historia som inte är för linjär. Genom att blanda tider och skeenden så får man ta del av en process som är bråkig och mer trovärdig i slutändan. Jag imponeras av den humor filmen och i synnerhet Joaquin besitter - vilket jag ofta tycker framgår i hans roller.
HerrNenne
2019-04-26
Oftast en rätt standard Anonyma Alkoholister-film.
PeterTheW
2019-03-26
Skådespeleriet är på topp och det finns en oerhört vacker känslomässig kärna, men det saknas något för att verkligen dra in mig helt.
Benisakura
2018-11-07
Tycker skådespeleriet räddar denna film från ett lägre betyg då jag inte alls blev gripen av historien.
Spidde
2018-10-13
Trevlig film med bra skådespel och skönt tempo. Både Joaquin Phoenix och Jonah Hill gör riktigt bra roller och filmen innehåller en hel del tänkvärda scener och har flera bra poänger. Sevärd!
Ghostface
2018-08-19
Småputtrig historia som varvar charmigt skådespeleri men också vattentrampande scener som dryper utav ren och skär sentimentalitet.
myslas
2018-08-15
Jag gillar vad Gus Van Sant gjort med den här filmen, det blir lite som ett pussel man får sätta ihop för att få en helhetsbild. Ett betydligt bättre grepp än att bara köra en massa korta klipp med en massa hopp i kronologisk ordning vilket är något jag ogillar med biografier. Phoenix är i vanlig ordning imponerande i sin roll.