Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.1
av 5

Doom


Ett forskningslaboratorium på planeten Mars skickar en nödsignal och en specialstyrka åker dit för att undersöka läget. Inte helt otippat har några läskiga mutanter avverkat personalen. Det är dags att röja.


Originaltitel Doom
Regissör Andrzej Bartkowiak
Manus Dave Callaham
Genre Action, Skräck, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Karl Urban, Rosamund Pike, Ben Daniels, Richard Brake, Dwayne Johnson, Razaaq Adoti, Deobia Oparei, Al Weaver, Dexter Fletcher, Brian Steele, Doug Jones
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5208
Filmnummer 34964

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av
Andrzej Bartkowiak ligger bakom dena actionspäckade film om USA's bästa soldatteam som skickas till en rymdbas på Mars vid namn \"Arken\". De har i uppgift att ta reda på vad som hänt de forskare...   Läs mer »

Skapad 2019-12-17 av krufo
Vid en arkeologisk utgrävning hittades en portal som ledde direkt till planeten Mars. På andra sidan teleportören fanns lämningar av en högstående civilisation. En bas byggdes på Mars och omfat...   Läs mer »

Skapad 2019-12-11 av
De flesta som har det minsta intresse av dataspel har någon gång kommit i kontakt med Doom. Som en av världens första riktigt framgångsrika FPS (First Person Shooters) satte Doom standarden för ...   Läs mer »

Kommentarer


Dele
2021-09-26
Tunn och allt annat än originell historia som engagerar allt mindre och mindre vartefter.
karlmats
2021-08-03
Jag hade för mig att denna var ganska bra, men det var den ju inte nej. Endimensionella karaktärer, uppenbara drömmar om att vara den nya Aliens-kopian, mediokra effekter och skådisar som inte direkt gör mig engagerad i karaktärernas öden. The Rock är ju allmänt överskattad och det här blir lite för idiotiskt. Femminuterscenen där allt övergår till ett FPS-klipp som simulerar tv-spelet är också bra idiotiskt. När allt ändå bara är lika lövtunnt som i spelet kan man väl lika gärna spela det istället för att titta på den här? Det är ju trots allt ändå inte eSport vi pratar om här. Den gamla 3an rök tidigt. Det blir ändå en stabil 2a. (2007-01-02)
Ima_Tree
2020-06-05
Ok, inte fullt så usel som den kunde varit. Men det säger kanske inte så mycket. Ganska bra stämningen i smygscenerna.
Ima_Tree
2020-06-05
Filmen är säkert komiskt urusel, men ge personen som skrev beskrivningen ett pris.
lucius
2019-01-09
Fps-scenen är ju sjukt komisk och fångar faktiskt spelkänslan bra. I övrigt är det ju naturligtvis en praktfull kalkon.
Raimo_1985
2018-10-31
Förvånansvärt bra ändå tycker jag, det börjar med att jag tycker den är bättre än Resident Evil, vilket i sig är en hyllning, för Resident Evil var vidrig. Jag valde att se filmen för Dwayne Johnson, så om filmen varit dålig hade jag iallafall haft honom att luta mig på. Kul ocksåatt se honom i en roll där han inte är särskilt sympatisk. Varierande. Men en del sminkning och masker är rent fantastiskt bra, likaså att en del humorinslag är riktigt roliga. När det kommer ett first person shooter-perspektiv för att likna datorspelet, då är det en blandning av jättekul, jättefånigt och jättefult. Kul att känna igen så mycket från datorspelet, som det är bra längesedan jag spelade. Om det är en värdig filmatisering av spelet, det får fansen av datorspelet Doom avgöra. Jag är iallafall ganska nöjd. DrJW här nedan berättar att filmen är baserad på Doom 3, och det minns jag inte om jag har spelat. Dags att gå in och läsa lite om Doom känner jag, och friska upp minnet. Kanske titta i boken Masters of Doom?
Starkbröl
2018-10-13
Inte helt katastrofal med tanke på förutsättningarna men självklart dålig.
DrJW
2018-08-09
De enda positiva jag kan säga om denna och jag ger filmen cred för POV-scenerna, dem scenerna var närmast att se ut som TV-spelet. Manuset är dålig, det är väldigt lite action (baserat på ett actionfyllt TV-spel!) och den är en av de mest patetiska 15-årsgräns filmer som någonsin har gjorts! Allvarligt, denna var 15-årsgräns?! Den såg fortfarande ut som en PG-13 11-årsgräns rulle, men med väldigt lite blod! Filmen är baserad mestadels på Doom 3, för att den hade mer av en spänningsfyllt och mörk atmosfär, men även den spelet var bättre och gjorde ett mycket bättre jobb än den här filmen! Dessutom anses Doom 3 vara den svagaste spelet i franchisen, så naturligtvis blev denna film en flopp!
Rai
2017-12-23
Usel, stel och trist....
Oidipussy
2016-03-30
Tänker ge denna en 3:a pga nostalgi och dess dumroligt manus samt mycket tidstypiska och därav fula effekter. Det är inte en bra film, men det är en kul film.
Visa äldre kommentarer »