Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Dope


I det tuffa området Inglewood i Kalifornien, fyllt med gangsters och droghandlare, bor den nördiga tonårskillen Malcolm som går sitt sista år på college och drömmer om Harvard. En inbjudan till en stor underjordisk fest leder Malcolm och hans vänner in i ett stort äventyr med udda karaktärer och dåliga val.


Originaltitel Dope
Regissör Rick Famuyiwa
Manus Rick Famuyiwa
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, 2010-tal
Skådespelare Shameik Moore, Tony Revolori, Kiersey Clemons, Zoë Kravitz, Blake Anderson, Kimberly Elise, Chanel Iman, Quincy Brown, Roger Guenveur Smith, Rakim Mayers, Amin Joseph, Tyga, De'aundre Bonds, Ashton Moio, Kap G
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 608
Filmnummer 114619

Recensioner

Skapad 2019-10-26 av AugustDellert
Dope är ett av bidragen till Stockholms Filmfestival 2015. Filmen handlar om Malcolm, en 90-tals nörd som med sina två vänner råkar bli inblandad i en droghandel som gått snett. Resultatet blir ...   Läs mer »

Kommentarer


finkan
2020-10-11
Ah, den får en trea
Trangor
2018-12-20
Genreöverskridande film så dom flesta kommer inte att gilla den här. Den glider från att vara en typ av film till en annan senare i berättelsen. Mer skrämmande än rolig och man får verkligen en inblick i hur det är att växa upp i fel område.
Raimo_1985
2017-11-16
Sjukt rolig, absolut roligast första timmen. Tycker även att det verkar vara ett bra porträtt av ungdomskultur som pågår just nu. Väldigt smart film är det också, utan att bli störigt.
CinemaStrange
2016-07-07
Det bästa var soundtracket, en överdriven humor i stil med baksmällan och spring breakers i mitt tycke.
ShenLong
2016-06-12
helt ok coming of age film. pluspoäng för soundtracket
Qhunden
2016-04-19
Annorlunda och oväntad. Lite ojämn kanske och inte direkt humor jag skrattar åt men den funkiga tramsigheten räcker för ett snäpp över trean.
StureStenhög
2016-04-07
Onekligen en ganska skön rulle. Jag gillar att man plockar ingredienser från flera olika genrer och lyckas sätta ihop allt till något som känns helt eget. Här finns också ett rikt persongalleri och en historia som är ganska påhittig. Det är dessutom skönt att den inte verkar känna sig tvungen att följa den förväntade filmmoralen. Det är lite kaotiskt och ostrukturerat dock, och den har lite svårt att hitta sin ton. Men detta är väl å andra sidan en direkt effekt av filmens ovilja att färdas i gamla fotspår, så jag kan ha visst överseende med det, även om jag aldrig kommer ifrån det faktum att det här är en ojämn film. Jag kan inte påstå att den känns så minnesvärd heller, men det var en underhållande resa för stunden
haajen
2016-03-26
Den är rätt underhållande och här finns ambitioner till en kommentar kring fördomar gällande ras. Tycker dock att filmen hoppar mellan djup och yta lite väl drastiskt, emellanåt känns det som man tittar på en väldigt slick Michael Bay film typ Pain and gain där ytan är allt. Humorn är rätt plump emellanåt också. Trots detta blir det en trea för här finns flera scener som är bra och musiken äger.
Portugallien
2016-02-18
3-
jack_jack_jack
2016-02-14
Som många andra påpekat börjat den väldigt bra men tappar det efter ett tag.
Visa äldre kommentarer »