Down in the Valley

Denna film utspelar sig i San Fernando Valley och handlar om en man som tror att han är en cowboy. Han träffar snart en rebellisk ung kvinna och man får följa deras relation.

Originaltitel Down in the Valley
Regissör David Jacobson
Manus David Jacobson
Genre Drama, Romantik, Western, 2000-tal
Skådespelare David Morse, Edward Norton, Geoffrey Lewis, Bruce Dern, Elizabeth Peña, Rory Culkin, John Diehl, Artel Kayaru, Evan Rachel Wood, Kat Dennings, Hunter Parrish, Aviva Baumann

Skapad 2019-11-10 av rikirock
Harlan (Norton) har haft en trasig uppväxt och lever i en låtsasvärld och ser sig själv som en cowboy och sina hemmakvarter som den gamla western. Han inleder en förbjuden kärleksaffär med den ...   Läs mer »

dudson
2022-07-23
Lågmäld & konstnärlig indie film med en creepy Norton. Sen gudomligt bra tillhörande musik.2+
2018-02-23
Suger.
2014-12-05
En som vanligt säker och riktigt bra rollprestation av Edward Norton och en duktig Rachel Evan Wood(en av de mest intressanta kvinnliga skådespelarna) innebär inte alltid en bra film. Det finns alldeles för många moment som man har sett förut så ibland hamnar filmen farligt nära det tråkiga. Filmens styrka är skådespelarna. 2+
KyLLo
2014-08-03
Bra skådespelare. Med ett annat manus så hade det blivit högre betyg.
mammene
2014-03-27
Obehaget kröp sakta in under skinnet, i takt med Nortons karaktär som sakta blev obehagligare och obehagligare. Bra framställning i hur lätt det är att bli manipulerad. Vackra naturbilder.
okidoki
2014-03-18
Sevärd för Nortons gripande rollgestaltning,
Berniey
2013-04-12
Märkligt relations drama som definitivt inte övertygar då den tar en annan vändning än den hade tänkt sig o det slutar pladask.
JimCarrey
2012-12-10
Snubblar lite på mållinjen känns det som. Barnen gillar honom för att han är som en fantasifigur samtidigt är det det som är så farligt. Det är bra premisser på nått sätt men det kunde utvecklats ännu mer spännande
fitteld
2012-11-13
Mycket underskattad och tycker det är synd hur lite uppmärksamhet den har fått. Känns dock som att man fick veta lite för mycket när man läste om handlingen innan man såg filmen. Det förstörde nog en hel del. Vilket är riktigt synd. För den har en riktigt bra handling som byggs upp fantastiskt och mynnar ut i något väldigt oförutsägbart. En väldigt annorlunda film som jag verkligen gillade. Strålande skådespelarinsatser från alla involverade. Framförallt Norton som är makalös.

2011-07-31
Helt godkänd men snart bortglömd.