Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Drakarnas rike


Året är 2016. Van Zan, en amerikansk soldat och drakjägare, anländer till England tillsammans med sina män. De slår sig ihop med engelsmannen Quinn och hans gäng som har sin bas på ett medeltida slott utanför London. Tillsammans måste de bekämpa de eldsprutande drakarna som efter tusentals år är på väg att åter ta över jorden.


Originaltitel Reign of Fire
Regissör Rob Bowman
Manus Kevin Peterka, Matt Greenberg, Gregg Chabot
Genre Action, Thriller, Science Fiction, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Matthew McConaughey, Christian Bale, Izabella Scorupco, Gerard Butler, Scott Moutter, David Kennedy, Alexander Siddig, Ned Dennehy, Rory Keenan
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6768
Filmnummer 6596

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av pelikan
När jag valde att se Drakarnas rike, gjorde jag det med förhoppningen att få se lite hjärndöd, men häftig, popcornaktion. Det var kanske just det jag fick, men det måste betyda att jag inte gil...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av songofjoy
Jag hade inga överdrivet höga förhoppningar om filmen men tänkte att eftersom Gerald Butler och Christian Bale var rollinnehavare, har filmen potential. Quinn som spelas av Christian Bale är som...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av weng-weng
Christian Bale har behållit sin torso från American psycho, filmen som blev ett stort genombrott för honom och placerade honom i ett vuxnare karaktärsfack. Här ställs han bredvid och ofta framf...   Läs mer »

Kommentarer


ShenLong
2021-09-01
deep blue sea fast med drakar och tråkigare story. drakarna kunde inte ens flyga baklänges
HerrNenne
2018-02-07
Inte dålig egentligen, bara ofantligt ointressant. McConaughey gör en halvrolig roll iofs.
StaffanE71
2017-12-24
En riktigt bra idé och drakarna är riktigt elaka som di ska vara. Storyn är väl sådär och det hela kanske inte håller riktigt ända fram - men det är en bra film. Sevärd. Stark 3'a.
Jamesa
2017-06-22
Riktigt bra och underhållande. Älskar idén. Bra skådisinsatser.
norenorama
2016-11-19
Sjukt vilka skådisar de hittade för denna filmen och alla ger 110% hah helt galet, undrar vad regissören hittade på för att lyckas! Såg den när den kom ut och gillade den inte alls, tyckte den var b, dyster o skit. Nu när man såg om den igen och inte hade några förväntningar så var den bra trevlig, känns kaxig, är inte rädda att bli töntiga osv. Nä, detta var rätt kul. Rekommenderar!
Stygga-Vargen
2016-11-10
Manuset verkar ha krafsats ihop i all hast, storyn är väldigt tunn, specialeffekterna är totalt värdelösa och skådespelarna gör väldigt dåligt ifrån sig. Inte ens Christian Bale gör bra ifrån sig.
myraan
2014-07-07
Drakarna var söta i alla fall.
paninaro
2013-04-07
Man har inte kompromissat med gråskalan, det är banne mig aska i fyra nyanser av grått från början till slut. Det, och McConaugheys karikatyr av en flippad amerikansk befälhavare, gör att jag gillar det här lite mer än vad som kanske var förväntat. I övrigt är det okej till mediokert, lite lulz åt machosnacket plus att man fick se draken ger en stabil tvåa.
karlmats
2013-04-06
Det här blev jag faktiskt bra underhållen av. Drakar är fina varelser som fått alldeles för lite utrymme på den vita duken, här blandas de med en skönt dyster postapokalyptisk setting i tråkiga färger och potentialen är därmed väldigt hög. Om man inte har ett trängande behov att ifrågasätta allt som händer är det inget som sticker ut och stör med händelseutvecklingen, Bale är bra som vanligt och den absolut största överraskningen är att Matthew McConaughey faktiskt också ger mervärde till filmen. Faktum är att han är väldigt bra och lätt filmens MVP, något jag aldrig trodde att jag skulle skriva. 3an är stabil för denna välgjorda film som passar mig som handen i handsken.
ulpe01
2012-10-07
En ganska kass actionrulle, som ändå är lite underhållande mellan varven. En lagom tvåa.
Visa äldre kommentarer »