Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Drakens år


Stanley White har just blivit chef för New Yorks femte distrikt – det beryktade Chinatown. Hans direktiv är glasklara – att krossa den kinesiska maffian. När en äldre man hittas knivmördad leder polisens utredning allt längre och djupare in i den kinesiska maffians verksamhet än avsett. Plötsligt avslöjas en rad märkliga samband. Chinatown är en bomb redo att brisera. Triaden måste till varje pris stoppas, men för att döda odjuret måste dess huvud kapas...


Originaltitel Year of the Dragon
Regissör Michael Cimino
Manus Oliver Stone, Michael Cimino
Genre Action, Kriminalare, Drama, Thriller, 80-tal
Skådespelare Mickey Rourke, John Lone, Raymond J Barry, Ariane, Leonard Termo, Caroline Kava, Eddie Jones, Joey Chin, Victor Wong, K Dock Yip, Hon-Lam Pau, Daniel Davin, Jack Kehler
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 665
Filmnummer 8751

Recensioner

Skapad 2019-12-07 av BobbyPeru
Year of the Dragon skrevs av Oliver Stone, regisserades av Michael Cimino (The Deer Hunter) och har Mickey Rourke i huvudrollen. Han spelar en snut i New York som är Vietnamveteran. Han är skickliga...   Läs mer »

Kommentarer

Robkiller
2018-02-22
Rätt intetsägande kriminaldrama, med en halvgalen Rourke i huvudrollen. Tar sig aldrig riktigt, men inte helt usel heller.
Raimo_1985
2016-09-18
Synd att man inte bara kan markera att man har sett den. För jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tyckte om den här virriga rullen.
Jamesa
2016-06-02
Oengagerande och ganska platt. Ointressanta grunda karaktärer. Bara Rourke är bra.
Bumbi78
2014-07-28
En polisfilm som många andra liknande som kom under denna tid. Men 130 minuter springande och gapande i Chinatown bland mängder av karaktärer man ej får grepp om roade inte mig. Enstaka scener var starka, men mest var det bara ett virrvarr utan röd tråd.
DrJW
2014-07-21
Bra handling och Mickey Rourke är awsome i rollen, men den lyfter inte hela vägen.
Hypostas
2013-10-28
Hade nog gillat den här bättre om jag sett den på 80-talet. Snyggt foto, och bitvis skön stämning. Enormt politiskt inkorrekt och ibland rentav rasistisk och misogyn. Å andra sidan hymlar inte filmen med att vår kära antihjälte är en riktig skitstövel. Rourke är OK i huvudrollen, men inte mer. Riktigt svag trea.
Andreas_
2013-08-14
För en film som kom ut 85, så är detta utan tvekan väldigt väldigt bra. Så välspelade, välskrivna och välgjorda filmer, fanns knappt på 80 talet, det var otroligt sällsynt. Det var väldigt få guldkorn som kom ut på 80 talet, som man inser idag, att dom verkligen är guldkorn, för på 80 talet tyckte man allt var bra, och det är nu på 2000 talet man man får se om och sålla ut. Detta är en film som håller än, 28 år senare. En hårdkokt action thriller, med en Mickey Rourke på toppen av sin karriär (synd att han spolade bort den) där han spelar utomordentligt bra, en stenhård och rättvis snut. Michael Cimino står för den lysande regin och var så före sin tid när det gällde filmfotografi och kamerajobb, och med denna och Deer Hunter så visar han så lätt att han dominerade 80 talet som en av dom allra bästa regissörerna i Hollywood (mycket saknad av mig) Filmen är nästan 3h men är så bra och välspelad att man sugs med ordentligt i handlingen och när det hela är över så känns det som att endast halva tiden har gått. Enda som hindrar denna film från en stark 5:a är just att den kom ut på 80 talet, och tappar lite i kvalité i vissa saker på så vis, och vissa biroller är inte klockrena, men en stark 4:a blir det utan tvekan, rekommenderas!
Malfunction
2012-12-27
Ciminos bästa film är ett mästerverk då det kommer till scenografi och klippning men väl oävet spelad och melodramatisk. Trots dess rykte som rasistisk är den klart mindre stötande än The Deer Hunter.
Anonymus
2012-02-12
En bortglömd filmpärla, riktigt starkt skådespel av Rourke som lyckas vara riktigt pissed off i varje scen. Fängslande och välskriven story, rå och rakt på sak.
arruba
2011-12-16
Oj vilken besvikelse. Cimino och Stone borde betyda succe, speciellt med tanke på Ciminos Deer Hunter som erövra världen tio år tidigare än year of the dragon släpptes. Iden är fräck men det är så frukansvärt trött utfört att det inte går att bli annat än besviken. Cimino, och speciellt Stone kommer dock alltid förbli mästare inom filmkonst i mina ögon. Vi glömmer helt enkelt Year of The Dragon.