Draktränaren 2
Hiccup och Toothless är tillbaka i den andra delen i trilogin om Draktränaren. De två är nu oskiljaktiga, och medan de andra i gänget utmanar varandra i den nya sporten draklopp, ger de sig ut på flygturer för att upptäcka nya världar istället. Under ett av sina äventyr hittar de en hemlig isgrotta där det bor hundratals vilda drakar och en mystisk drakryttare. De två vännerna befinner sig plötsligt mitt i en strid för att bevara freden. De inser att bara tillsammans är de starka nog att förändra framtiden för både människor och drakar?
Originaltitel | How to Train Your Dragon 2 |
Regissör | Dean DeBlois |
Manus | Dean DeBlois |
Genre | Komedi, Animerad, Familjefilm, Action, Äventyr, Fantasy, 2010-tal |
Skådespelare | Gerard Butler (röst), Jonah Hill (röst), Kristen Wiig (röst), Cate Blanchett (röst), Jay Baruchel (röst), Christopher Mintz-Plasse (röst), Kit Harington (röst), America Ferrera (röst), Djimon Hounsou (röst), Craig Ferguson (röst), T J Miller (röst) |
Betygsantal | 2086 |
En otroligt skicklig film där både manus och animation gör detta till en otrolig upplevelse. Draktränaren 2 är större, bättre och charmigare än den första filmen något jag aldrig hade rä... Läs mer »
Världen växer i den här jämfört med ettan, och även Hicke och Astrid.
På intet sätt en skräpfilm. Men ganska ointressant. Skrikigare och mindre behaglig än ettan. 2+/5.
En helt ok uppföljare som inte når upp till första filmens höjder. Det är snyggt gjort och jag gillar hur man expanderar världen men bifigurerna är inte tillräckligt bra och när man då väljer att låta Astrid stå tillbaka blir det lite för många scener som inte bidrar så mycket. Kul att baddingen är lite av en orc och drakarna är ju härliga kreatur ändå. Underhållande men det räcker bara till en stark 2a.
Platt. Könsstereotyp och förutsägbar, ingen karaktärsutveckling.
Nej. Onödig uppföljare till en mycket bättre första film.
Nja. Jädra tråkig mest.
Ettan hade mer humor och är inte lika allvarlig men den här filmen är fortfarande grymt bra.
Enligt mig mycket bättre än ettan. Hade en spännande plot, snygga effekter och var inte alls lika förutsägbart som många barnfilmer annars brukar vara. 4-.
Kändes överdriven och löjlig vid ett par tillfällen och den når inte upp till 1an. Men ändå en helt ok film.