Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Dredd


"Dredd" tar oss med till de tuffa gatorna i Mega City One, den enda oasen i det ödelagda riket Cursed Earth. Judge Dredd är den mest fruktade av de så kallade Street Judges, de som har makten att genomdriva lagar, att döma andra och att ha ihjäl dem på fläcken ? om de skulle tycka det är nödvändigt...


Originaltitel Dredd
Alternativ titel Dredd 3D
Regissör Pete Travis
Manus Alex Garland
Genre Action, Kriminalare, Thriller, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Lena Headey, Karl Urban, Olivia Thirlby, Domhnall Gleeson, Deobia Oparei, Langley Kirkwood, Rakie Ayola, Jason Cope, Santi Scinelli, Wood Harris, Joe Vaz, Karl Thaning
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2915
Filmnummer 98378

Recensioner

Skapad 2019-11-05 av TimBuckley
Skönt att få se en film som inte försöker vara viktig, smart eller känslomässigt angelägen på något sätt alls. Istället har regissör Pete Travis här gjort en film som likt data eller tv-s...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av spitfire_88
Hade relativt höga förväntningar på denna filmen eftersom den fått överlag väldigt bra kritik. Dom infriades till största delen. Öppningsscenen lägger ribban direkt och visar vad det är f...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2018-10-21
Väldigt bra film om domaren Dredd i en mörk framtid i Mega City 1, baserat på en skitcool serietidning som jag älskade när jag var yngre, vuxet, mörkt, välspelat och riktigt välgjort, kanske hade fått ett något bättre betyg om man sett den i 3D på bio än hemma på en vanlig tv, men trots det så är detta väldigt bra, som ett fan av serietidningen så blir här karaktären Dredd och allt runtomkring väl omhändertaget och välgjort, vilket jag inte kan säga om den kassa hollywood filmen judge dredd med Stallone som kom ut för många år sedan och verkligen totalsågade allt som hade med Dredd att göra vid fotknölarna, medan denna film verkligen försöker återskapa och hylla den underbara serietidningesikonen, jag är oerhört nöjd och Karl Urban är verkligen som klippt och skuren för karaktären Dredd. Enda som är lite av en besvikelse är kanske budgeten, storyn och dom icke välgjorda och ikoniska Dredd motorcyklarna, annars finns det inget att klaga på alls, men detta är det enda som håller 5:an borta och jag hade väldigt gärna sett en uppföljare, tyvärr gick denna för dåligt på biograferna pga kass marknadsföring, endast 3D visningar och i väldigt få biografer välden över, men jag hoppas fortfarande på att antingen en välgjord tv serie eller ny film ska komma igen medan Karl Urban har åldern inne för att spela Dredd, storyn är som sagt inte dålig men det går lite väl snabbt och är lite hafsigt ibland, men i det stora hela så är det riktigt bra och jag tycker även att Lena Headey gör en bra roll som skurk, så mer av denna vara tack! Betyget blir en mycket stark 4:a
bnw
2018-06-11
Mikrospoiler: Det är ett förbannat snyggt grepp att på sätt och vis göra det till en sorts kammarspel. Att det är ett ganska litet uppdrag och inte något egentligen storslaget, bara en dag i livet vilken som helst.
Rai
2018-02-14
Går att se!!
Jamesa
2017-07-09
Bra, definitivt sevärd. Dock saknar man Sly i denna.
Slegnirp
2016-12-27
Otroligt tajt och detaljrik film. Rå och smutsig precis som serien den är baserad på. Den är simpel, ja, men jag ser hellre en simpel film som gör det mesta rätt än en film som försöker vara smartare än den faktiskt är. Karl Urban är en excellent Dredd och Lena Headey har blivit en av mina favoritskådisar när det gäller vidriga karaktärer. Skön rulle, helt klart värd att ses flera gånger.
pampj
2016-12-04
Karl Urban levererar en perfekt Dredd rakt ur bladen. Man dumpar idén om att ha en gripande handling och kör helt enkelt en premiss som laddar för action. Den vet exakt vad den vill göra och gör det Stark fyra.
mylar
2016-11-06
Varför kör domarna omkring på ohyggligt fula motorcyklar som inte går att svänga med? Känns opraktiskt. Allt annat i filmen är ju fantastiskt trovärdigt och praktiskt...
Qhunden
2016-08-25
Värd omtitt. Konceptuellt riktigt bra med välbetänkta detaljer. Genomförandet är inte alltid lika bra, med en hel del riktiga tomtiga scener. Både innehåll och effekter. Även om lågbudgetkänslan bidrar till tonen i filmen hade den mått bättre av bättre rekvisita och aningen mindre flams. Med det sagt, är det ändå en jävligt bra film... eller är det idén jag gillar? Höjer från en trea.
FUR
2016-07-03
det maffiga slutet lyfter väldigt och räddar trean!

2016-03-28
Urusel.
Visa äldre kommentarer »