Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

Drömfångare


Fyra vänner jagar i Maines skogar när de överraskas av ett fruktansvärt oväder. Men i denna storm döljer sig något än mer hotfullt... Baserad på en bok av Stephen King.


Originaltitel Dreamcatcher
Regissör Lawrence Kasdan
Manus Lawrence Kasdan, William Goldman
Genre Thriller, Skräck, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Morgan Freeman, Thomas Jane, Damian Lewis, Tom Sizemore, Jason Lee, Timothy Olyphant, Donnie Wahlberg, Mikey Holekamp, Reece Thompson, Giacomo Baessato, Joel Palmer, Andrew Robb, Eric Keenleyside, Rosemary Dunsmore, C Ernst Harth, Ingrid Kavelaars
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5659
Filmnummer 6684

Recensioner

Skapad 2019-12-13 av Rollywood
Fyra barndomsvänner träffas en gång varje år i en liten stuga långt ute i skogen. Vad de dock inte vet är att på grund av något som hände i deras barndom så kommer detta års möte att bli m...   Läs mer »

Skapad 2019-11-19 av Kiril
Stephen King’s författarskap förknippar de flesta med skräck – fullt förståeligt med tanke på att King lyckats bygga upp ett anseende och en förmögenhet i storleksordningen enorm på det. N...   Läs mer »

Skapad 2019-11-17 av billybob
Fyra vänner jagar i Maines skogar när de överraskas av ett fruktansvärt oväder. Men i denna storm döljer sig något än mer hotfullt... Återigen kan man krasst (och med lite vemod) konstatera ...   Läs mer »

Kommentarer


Robkiller
2022-10-24
Håller sig intressant, men inte mycket mer.
karlmats
2020-09-29
Det finns ju nånting spännande i det här men genomförande är lite för dåligt. Jag gillar att det finns en vag bakgrundshistoria som det bara hintas om men logiken bakom det här hotet känns inte genomarbetat utan lite hafsigt utvecklat vartefter storyn kräver det. Thomas Jane är väl den karaktär som jag gillar, i övrigt är det lite sådär med mitt intresse. I sann King-anda är det långsam uppbyggnad men tredje akten känns som att man har gått ifrån det klassiska King-receptet och flippar mer än nödvändigt. En ganska stark 2a för stämningen, men jag kan inte gå högre när det är så mycket dumt också.
gjoob
2018-02-20
Satan vad jag störde mig på den rödhåriga killen efter att han blev "infekterad". Hela filmen är egentligen rätt störande, här har man fokuserat på de sämsta King-elementen (utflippade alienplottar, svartvita hjälteskildringar, absurda beteenden mm) och utelämnat de bästa (krypande obehag, mänskligt förfall, suggestiva vintermiljöer, osv). En besvikelse.
Rai
2018-02-14
Gäsp! Tråkig film!!
Bumbi78
2017-08-12
Minns att jag inte hade mycket till övers för Dreamcatcher när den kom, men så här ett gäng år senare och en omtitt omvärderade filmen litegrann. Storyn är grunden bra och första halvan bjuder på klassisk Stephen King i allt vad det innebär. Vad som sedan sker kunde de kanske tonat ner, för inte blev något bättre av alla effekter och överdrivna scenarior. Höjning från en 2:a till en svagare 3:a blir det iaf.
Harford
2017-07-15
Världens mest överskattade författare skrev boken. Någon ännu sämre klåpare skrev det här manuset. Gräsligt på alla vis och nästan omöjlig att se. Utom möjligtvis specialeffekterna som bitvis är väldigt bra. Storyn är i princip Det körd en gång till, fast sämre. Jag hejade på monstren. Det säger någon om kvaliten på filmen.
Ramza
2017-06-27
Såg om och höjer till en trea, fullkomligt bananas och väldigt underhållande.
Stygga-Vargen
2016-10-21
Nu har jag ju tyvärr inte läst boken än men jag tycker ändå att det här är en väldigt bra, välgjord och spännande film med bra skådespelare och snygga specialeffekter.
Fläskkäft
2016-01-04
Det var längesen jag läste boken men minns den dom fylligare vilket böcker generellt sett är. Minns även att jag tyckte att det var en mycket medelmåttig Stephen King bok. Filmens första halva är inte så dum även om händelseförloppen går i snabb takt jämfört med boken. Andra halvan är verkligen en åktur utför och det blir riktigt uselt. Spretigt och osammanhängande, dumt och dåligt filmskapande. Slutsekvensen är patetisk och jag må ha överskattat Lawrence Kasdan ordentligt. Han kanske borde hållit sig till manusskrivande istället för att regissera filmer?! Magplask!!!
Hypostas
2015-08-31
Skräp.
Visa äldre kommentarer »