Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Drömkåken


Göran överraskar sin familj med att köpa en villa på exekutiv auktion. Med liv och lust ger han sig på att renovera trähuset. Det visar sig dock att drömkåken ruvar på en livsfarlig hemlighet.


Originaltitel Drömkåken
Regissör Peter Dalle
Manus Bengt Palmers, Peter Dalle
Genre Komedi, 90-tal
Skådespelare Björn Skifs, Suzanne Reuter, Zara Zetterqvist, Mikael Håck, Pierre Lindstedt, Gunnel Fred, Jan Malmsjö, Lena Nyman, Anders Ekborg, Johan Ulveson, Claes Månsson, Peter Dalle, Johan Rabaeus, Pontus Gustafsson, Anna-Lena Hemström, Robert Gustafsson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 15963
Filmnummer 2660

Recensioner

Skapad 2019-12-08 av Rollywood
En av de svenska 80-talskomedier som Björn Skifs gjorde under sin korta filmkarriär. Dock är denna gjord så sent som 1993, men jag kallar den 80-talskomedi eftersom den ligger kant i kant med Stru...   Läs mer »

Kommentarer


Dream
2023-06-22
Sikket gammalt jävla skit.
sodomiten
2023-01-21
Delar av svenska skådiseliten är med här, så det borde inte varit möjligt att göra en sån larvig skitfilm.
karlmats
2020-06-23
Inte riktigt så usel som magkänslan från barndomen sa men det är ju fortfarande inte bra. Björn Skifs påminner lite om min morbror och hur han går från att vara en komplett sopa på renovering till att bli Martin Timell så fort hans osmidiga granne kommer in i huset det förstår jag inte alls. Att se Johan Ulveson som en gangsterboss det trodde jag inte heller att jag skulle få uppleva. Lena Nyman är riktigt jobbig som en av alla många idiotiska grannar, är det så här det är att köpa hus, då kan man nog lika gärna låta bli. Själv hus-kollapsen varar väl iofs bara en halvtimme eller så innan filmen går över till att bli en undermålig version av Ensam Hemma. En ganska svag 2a till slut, men lite kul som tidsdokument med tanke på alla gräsliga kläder Skifs har på sig.
yrkeschaufföre
2019-12-29
Jo men visst är det här okej, det är ju en familjefilm. Min favorit är Agata Askeborn/ladd. Funkar att se med något års mellanrum.
Ful_fisk
2018-10-05
Fånig men skojig. Karaktärsregistret håller det hela igång, en fantastisk uppsättning skådisar levererar suveräna insatser i birollerna; Pierre Lindstedt, Lena Nyman, Jan Malmsjö... När Lorry-gänget dyker upp som gangsters blir det väldigt mycket Ensam hemma över det hela, vilket kommer lite från ingenstans i en rätt traditionell familjekomedi, men vad fasen, varför inte liksom? Varenda replik Claes Månsson säger är ju en klockren one-liner! Synth-soundtracket borde de dock verkligen ha ratat och ersatt med något annat, det är verkligen inte bra.
wasteoftime
2018-02-24
Jag älskade den här när jag var lite, och jag var rätt rädd nu när jag skulle se den, att det inte alls skulle hålla. Och det gjorde den inte. Eller, ja, det gjorde den kanske. Vissa saker är nog till och med bättre nu, andra, är väl ja, som de är. Jag hade ju ingen aning om att Peter Dalle hade gjort filmen, egentligen, även om jag nog visste det någonstans i bakhuvudet. Och Peter Dalle är en av mina absoluta favoriter så det är ju alltid kul. Sedan är det väl inte hans bästa film kanske. Vissa grejer är ju dock helt klockrena, och manuset framförallt är precis så bra som det brukar vara i Dalles verk. Det blir en tvåa så länge, då jag var lite för trött för att våga sätta ett högre betyg just nu.

2018-01-10
Svensk film er ikke bra altså!
Nalleman
2018-01-03
Dialogen känns styltig och tillgjord och särskilt kul är det sannerligen inte heller.
Henkepedia
2017-12-31
En svensk version av Tom Hanks klassiska 80-tals film The Money Pit. Dalle lyckas nästan men nja.. Trea!
Rai
2017-10-08
Dravel, nej och åter nej. Filmen är tok för fånig...
Visa äldre kommentarer »