Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Drömkillen


Josie är dotter till stadens mäktigaste affärsman. Hon känner sig desorienterad och vill ge sig ut och upptäcka världen. En kväll somnar hon i ett provrum i stadens varuhus och när hon vaknar finner hon sig inlåst över natten tillsammans med den unge städaren Jim. Även han vill ge sig av och de bestämmer sig för att resa till LA den följande morgonen. Först skall de bara klara av natten tillsammans...


Originaltitel Career Opportunities
Alternativ titel One Wild Night
Regissör Bryan Gordon
Manus John Hughes
Genre Komedi, Romantik, 90-tal
Skådespelare Frank Whaley, Jennifer Connelly, Dermot Mulroney, Kieran Mulroney, John M Jackson, Jenny O'Hara, Noble Willingham, Nada Despotovich, Reid Binion, Barry Corbin, William Forsythe, John Candy, Denise Galik, Wilbur Fitzgerald, Dan Albright, Marc Clement
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 106
Filmnummer 13629

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Björkman
2022-04-24
Romantisk komedi som andas både 80- och 90-tal (inspelningen påbörjades i november 1989). Överlag är känslan mest 80-tal (vilket också var det som fick mig att söka mig till filmen efter lite klipp jag sett innan) och det som mest är 90-tal är musiken. Ingen storfilm på något sätt, men en mysig film med både lekfullhet och allvar i den inlåsta varuhusnatten. Fin kemi mellan Whaley och Connelly ger extra plus.
ItalyErik
2022-03-09
Bra dialog och rätt kul på sina håll, men manuset är ett av John Hughes svagare och filmen är för simpel för att håll hela vägen. Plus för William Forsythes underhållande biroll.
Mother
2015-09-17
Connelly är absurt het men filmen är inte mer än en stark 2:a.
ziferN
2013-01-24
Tja, helt ok och bitvis underhållande men ändå rätt så svag för att vara skriven av John Hughes eftersom förväntningarna höjdes lite när jag såg hans namn under förtexterna. Storyn är ju härlig men det hade kunnat göras mycket bättre, och också roligare för den delen. Men filmen gick ändå klart att titta på för stunden, men ingen komedifilm man lägger på minnet. Svag trea.
luxlisbon
2011-10-05
Glad, härlig och enkel film med en rolig historia. Det märks att John Hughes har haft ett finger med i spelet, och även om den här inte når upp till samma klass som några av hans tidigare filmer så är det absolut en film jag i framtiden ser om. 80-talsstilen, rullskridskorna och kärlekshistorien gjorde filmen!
Ondskapt
2011-10-04
Mysig rulle som känns betydligt mer 80- än 90-tal. Jennifer Connelly är i princip perfekt på alla sätt och vis och det finns en hel del kul scener samt en klart godkänd intrig att binda ihop det hela.
jonbo
2010-10-18
Lättsamt fluff.
NEDERVETIL
2007-11-18
Gammal goding som jag inte sett på några år, hoppas den dycker upp på dvd... så jag kan skaffa den till min samling..
Czechflash
2007-03-13
Nja, tyvärr är denna ungdomskomedi skriven av John Hughes inte i närheten av många av hans 80-tals filmer han själv regisserade. Känns ändå 80-tal och det är kul att se snygga Jennifer Connelly, men så mycket mer är det inte då filmen bara står och stampar på samma ställe hela tiden.
samurai
2006-06-26
Jo det är hon verkligen. Lagom trevlig rulle faktiskt.
Visa äldre kommentarer »