2.2
2.2
Drop Zone
Uppe i luften fritar ett gäng kapare ett vittne för en rättegång, dödar Peters bror och spränger sig ut ur jumbojeten. Polisen tror att terroristerna inte klarade hoppet, men Peter tror att det handlar om ett gäng extremt duktiga fallskärmshoppare.

Originaltitel | Drop Zone |
Regissör | John Badham |
Manus | Peter Barsocchini, Tony Griffin, John Bishop, Guy Manos |
Genre | Action, Thriller, 90-tal |
Skådespelare | Gary Busey, Wesley Snipes, Yancy Butler, Michael Jeter, Corin Nemec, Kyle Secor, Luca Bercovici, Malcolm-Jamal Warner, Rex Linn, Grace Zabriskie, Robert LaSardo, Claire Stansfield |
Stabil 90tals actiontrhiller med en riktigt bra Wesley Snipes som var en fräsch fläkt mellan alla Stallone, Van Damme, Dolph, Segal och Arnie actionfilmer som sprutade ut under 80 och 90 talet, Wesley gör ett namn för sig själv som en av dom största och coolaste actionstjärnorna, synd att det inte blev mer actionfilmer än just denna och Passanger 57 för sedan blev det stopp tills Blade kom och gjorde succé och som sagt, Wesley Snipes gör en aldrig besviken när det kommer till actionfilmer, han har även gjort många bra drama och komedier men actionfilmer är verkligen hans grej eller var, nu har tyvärr även han hamnat i ett fack av skräpfilmer utan budget, precis som Van Damme och Lundgren har gjort och det är såklart väldigt synd, detta är hans bästa actionfilm utöver hans Blade trilogi och det är spännande och välgjort, visst är det överdrivet som mycket som kom på 80 och 90talet men stänger man av hjärnan lite så är det klassisk underhållning i bästa 90tals anda, filmen handlar om ett gäng fallskärmshoppare som gör brott med självaste Garey Busey som skurkledaren och han är alltid bra som "the bad guy" och även Yancy Butler är riktigt bra i en kvinnlig bi-roll, Wesley spelar en US Marshal som ska gå undercover och infiltrera och måste därför lära sig hoppa fallskärm vilket även det är en fräsch fläkt inom actiongenren, såg denna på bio när den kom ut första gången och det är verkligen en biofilm för scenerna i luften blir så mycket mer spännande och intensiva på en stor bioduk och dåtidens effekter var bra men idag ser man att mycket är trickfilmat förstås, så på en tv hemma idag 28 år efter att den kom ut är inte riktigt lika spännande eller effektfullt men fortfarande stabilt och helt okej, gillar man som mig gamla klassiska 90tals actionfilmer eller bara är ett gammalt fan av en då Wesley Snipes i sin prime så bör man se denna, betyget blir en stark 3:a
Smått ärketypisk 90-tals B-action.
Filmen håller rätt bra fortfarande, men visst ser man att det är en typisk 90-tals rulle och allt vad det innebär. Men underhållande är den.
Lätt enkel och lättsmält action.
Eftersom jag själv har lite erfarenhet av fallskärmshoppning så var denna filmen häftig, spännande och underhållande att se. Wesley Snipes är cool i vanlig ordning och Gary Busey visar återigen att han ska spela skurkar.
Halvlyckad actionrulle som lätt hamnar i skuggan av mycket bättre titlar från den här tiden. Idén med infiltratör gjordes bättre i tex Point Break där det var surfing. Här är det fallskärmshopp och vissa effekter är rätt dassiga. Den får dock en stark 2:a då den iaf var underhållande.
Otroligt dum och går bitvis i stå men inledningen är helt ok och slutet är så bissart skrattretande att det blir sevärt.
Standard 90-tals action med Wesley Snipes... snut mot skurkar kryddat med en massa fallskärmshopp av någon anledning... det mesta är lite för dumt för att bli bra.. men den har ett hyfsat underhållningsvärde i alla fall, den var väl rätt så ok.
Grymt bra film
Svag 3a! Ganska skön ändå, filmer av det här slaget görs ju sällan numera. Typisk 90-tals action. Gary Busey är som gjord för att spela skurk. Men övrigt skådespeleri är inte på topp!