Drottningoffret

En miniserie om Elizabeth Meyer och Charlotte Ekeblad. Teamet som skall vinna tillbaka makten åt Socialdemokraterna. Partiordförande Meyer har aldrig gjort ett nummer av att hon är född och uppvuxen i en judisk familj. Nu utsätts hon för hot från islamistiska fundamentalister och tvingas leva med Säpo-vakter i hälarna dygnet runt. Men detta dödshot är trots allt inte är hennes största problem. Det visar sig att Elizabeth Meyer sakta insjuknar i en familjesjukdom -Alzheimers.

Originaltitel Drottningoffret
Regissör Kathrine Windfeld
Manus Sara Heldt, Pia Gradvall, Hanne-Vibeke Holst
Genre Drama, Mini-serie, 2010-tal
Skådespelare Suzanne Reuter, Alexandra Rapaport, Sven Ahlström, Annika Hallin, Staffan Kihlbom, Kajsa Ernst, Sverrir Gudnason, Sten Elfström, Magnus Mark, Niklas Engdahl, Bjørn Floberg, Görel Crona, Martin Wallström, William Backman, David Dencik, Dag Malmberg, Bojan Westin, Johan H:son Kjellgren, Ulf Friberg, Claes Hartelius, Kajsa Benkö, Yngve Dahlberg, Erika Höghede, Liv Mjönes

2018-07-16
Dålig!!
Xenox
2012-07-08
Suzanne Reuter och Alexandra Rapaport spelar riktigt bra. Serien har ett väldigt bra manus och känns mycket spännande.
Christofer
2011-12-17
Ungefär samma nivå som de två tidigare serierna. Det blir aldrig jättespännande men heller aldrig trist.