Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Dumbo


Här får vi möta Holt Farrier, en före detta cirkusstjärna som, när han återvänder från kriget, upptäcker att hela hans liv vänts upp och ner. Cirkusdirektören Max Medici anställer Holt för att ta hand om en nyfödd elefant, vars överdimensionerade öron gör honom till åtlöje på den inte alltför framgångsrika cirkusen. När Holts barn upptäcker att Dumbo kan flyga får de omedelbart besök av den övertygande entreprenören V.A. Vandervere och trapetskonstnären Collette Marchand vilka vill göra en stor stjärna av den annorlunda lilla elefanten.


Originaltitel Dumbo
Regissör Tim Burton
Manus Ehren Kruger
Genre Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, Alan Arkin, Nico Parker, Finley Hobbins, Roshan Seth, Lars Eidinger, Deobia Oparei, Joseph Gatt, Miguel Muñoz Segura, Zenaida Alcalde, Douglas Reith, Phil Zimmerman, Sharon Rooney, Frank Bourke
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 288
Filmnummer 129320

Recensioner

Skapad 2022-07-01 av darkmist82
Tim Burton tar sig an en Disney klassiker för andra gången, första gången var 2010 med Alice i underlandet som var mer som en uppföljare till Originalfilmen. I denna film om Dumbo tar Burton sig...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2021-04-28
Detta var sämst!!! Jag saknar helt klart den lilla musen, som hade en viktig roll i den tecknade filmen!!! BLÄ!!! Nu blev jag besviken på Tim Burton och filmen är inte lika bra som originalet...
finkan
2021-03-04
Tyvärr så berörde den inte så värst
TimBuckley
2021-01-06
Fin saga som jag fram till sista halvtimmen har en fyra på.
StureStenhög
2020-08-19
Klart bättre än originalet, även om det inte är någon större bedrift. Tim Burton är helt rätt regissör att ta sig an det här projektet, och det är i skapandet av en värld som det här verkligen fungerar. Det är snyggt, och jag gillar återskapandet av tidsperioden. Danny DeVito är dessutom bra. Storyn är dock inte överdrivet intressant, men jag håller mig åtminstone engagerad i Dumbos öde, så en svag trea grejar den på ren skaparglädje
HerrNenne
2020-07-29
Wow. Samma problem som nya Skriet från Vildmarken: När man väljer att berätta storyn ur människornas perspektiv så blir vad som bör vara hjälten istället ett stumt objekt. Det här var smörigt och kasst. Barnen ger mig kväljningar och visste att det var kört redan efter 20 minuter när elefanten redan flugit, ungarna pratat som fyrtioåringar, och den första skurken som bara är skurk för att vara skurk gjort sitt. Värdelöst.
Tatty
2020-07-08
Gillade den! Fin film!
F-M-J
2020-04-09
Disney fortsätter förinta sitt varumärke med dessa "icke animerade uppdateringarna" på sina klassiker. Besviken på Tim Burton som brukar vara konstnärlig koncist (har iofs några lågvattensmärken) men misslyckas fatalt med att förtrolla en med hans normalt typiska stil. Stark etta, nästan godkänt.
idaho1981
2020-03-31
Gillar egentligen både regissör, skådespelare och historien väldigt mycket, men ändå lyckas det inte bli så magiskt eller berörande.
Norpan0
2020-03-19
Trist att dubbningen blir så tråkig, ingen känsla kvar i replikerna.
Norpan0
2020-03-18
Trist att dubbningen blir så tråkig, ingen känsla kvar i replikerna.
Visa äldre kommentarer »