Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Dunderklumpen


Dunderklumpen är ett ensamtroll som alltid bott för sig själv, men nu vill han ha sällskap och beger sig till beboeliga trakter.


Originaltitel Dunderklumpen
Regissör Per Åhlin
Manus Beppe Wolgers
Genre Animerad, Familjefilm, 70-tal
Skådespelare Beppe Wolgers, Jens Wolgers, Kerstin Dunér, Halvar Björk (röst), Håkan Serner (röst), Gösta Ekman (röst), Toots Thielemans (röst), Lotten Strömstedt (röst), Sif Ruud (röst), Birgitta Andersson (röst), Stig Grybe (röst), Hans Alfredson (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4219
Filmnummer 1940

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


F-M-J
2020-11-07
Efter flertaliga återbesök måste jag nog hålla Dunderklumpen som en av de bästa barnfilmerna som någonsin gjorts. Se den, om och om igen.
yrkeschaufföre
2019-06-14
Det säger en del om filmen att jag såg den för 11 år sen och kollade på den nu igen utan att minnas att jag sett den. Men humlan och "En-dum-en" är värda trean. (å Beppe är ju superskön)
KyLLo
2018-12-25
Annars gillar jag svenskt 70-tal. Filmer tilläts vara originella, skildra en verklighet som inte var som inte följde någon utstakad väg och det fanns ofta en öppenhet.
StureStenhög
2018-11-04
Här hade jag ingen nostalgifaktor att falla tillbaka på, och då blev det svårt att hitta mycket att uppskatta. Det är förvisso tekniskt imponerande med tanke på förutsättningarna, och jag gillar de ursvenska miljöerna, men det är nog allt. Humorn är barnslig, och storyn är tunn och repetitiv. I vanlig ordning ligger det också en uppfostrande anda över hela filmen, och Dunderklumpen själv är lite av en ful gubbe. Att Sverige överhuvudtaget överlevde 70-talet känns som ett mirakel
Barneyk
2018-04-04
Nä, det här måste man nog sett då det begav sig och/eller när man var liten för att uppskatta. Svenskt 70-tal är en mycket mycket speciell period.
Rai
2017-12-09
Inte min typ av film!
KyLLo
2017-05-08
Fint tecknad men väldigt skum, ofta på ett obehagligt vis. Det finns något snuskgubbaktigt över Dunderklumpen.
RadioSaga
2016-11-24
Dunderklumpen är Dunderklumpen, det är lycka och kärlek!
Stygga-Vargen
2016-10-26
Som barn tyckte jag den här filmen var rätt bra, även om det inte var någon av mina favoriter. Idag tycker jag den mest är tråkig. Men skådespelarna gör bra ifrån sig och de tecknade figurerna är snyggt tecknade. Svag 2:a.
Arensberg
2016-09-08
lolololololol
Visa äldre kommentarer »