Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Dune


Kryddan. En av universums mest eftertraktade skatter, porten till en större insikt, källan till visdom. Men den finns bara på planeten Arrakis, även känd som Dune. Det är här en gigantisk konflikt kommer att utspela sig.


Originaltitel Dune
Regissör John Harrison
Manus John Harrison
Genre Drama, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, Mini-serie, 2000-tal
Skådespelare William Hurt, Ian McNeice, Giancarlo Giannini, Saskia Reeves, Alec Newman, James Watson, Jan Unger, P H Moriarty, Matt Keeslar, László I Kish, Julie Cox, Uwe Ochsenknecht, Zuzana Geislerová, Philip Lenkowsky, Laura Burton, Miroslav Táborský, Barbora Kodetová, Jakob Schwarz, Karel Dobrý
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 830
Filmnummer 8544

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2019-01-27
helt okej Sci Fi....
Jamesa
2016-04-21
Ok. Lynch mycket bättre.
ilBrutto
2013-10-26
Den här är så fruktansvärt dålig, det enda är väl att den försöker följa boken bokstavligt. Lynchs filmatisering är inte lyckad men ett mästerverk jämfört med denna skit! Läs böckerna istället!
ernils_l
2010-06-22
Sjukt jävla dåligt. Jag är ett fan av boken, men har generellt sett ingenting emot filamtiseringar. Lynch version är kanske ingen höjdare, men den är ruskigt mycket bättre än den här smörjan. Uselt manus som genom dålig anpassning efter boken är fyllt av loopholes och folk som försvinner, hyfsat svaga skådisar med tramsiga accenter, en CGI som knappt går att jämföra med cutscenesen i första Starcraft, och framförallt en helt omotiverad längd. Om man inte följer boken finns ingen orsak att göra den fem timmar lång. Finns enstaka trevligt scener, kul att se vissa scener från boken på film, och dräkterna är ibland helt sjukt snygga. Utöver det är den ingenting. Och sen när kan maskar ryta?
mindcooler
2010-05-31
Bra början, inte lika bra slut.
Annisen
2010-01-21
Gillar den här bättre än Lynchs. Alec Newman är bättre i rollen än Kyle Mclaghlan tycker jag. Ovanligt trogen boken den är baserad på.
Donni
2009-12-21
Bättre än Lynch's version
volvo_240
2009-09-09
kan bli svår utan Mclachlan men ska ta och se den ändå!
Dragonetheren
2009-03-01
Efter en inte allt för bra inledning artar sig filmen och har i slutet gått om Lynch's version. Den är dock seg på sina ställen men det får man väl ta. Uppföljaren, Children of Dune, är snyggare och bättre.
Kaigon
2007-07-02
Stark inledning men en del smaklösa partier i mitten och sedan en god avslutning resulterar i en trea.
Visa äldre kommentarer »