Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

En charmig tjuv och ett gäng osannolika äventyrare ger sig av på en episk jakt för att återta en försvunnen relik. Men det går farligt snett och de blir intrasslade med helt fel personer. "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves" tar den innehållsrika och lekfulla stämningen från rollspelet till bioduken i ett uppsluppet och actionpackat äventyr.

Originaltitel Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
Regissör John Francis Daley, Jonathan Goldstein
Manus Chris McKay, Jonathan Goldstein, John Francis Daley, Michael Gilio
Genre Action, Äventyr, Fantasy
Skådespelare Chris Pine, Michelle Rodriguez, Justice Smith (II), Sophia Lillis, Rege-Jean Page, Hugh Grant, Chloe Coleman, Jason Wong, Daisy Head, Sophia Eleni, Bryan Larkin, Kenneth Collard, Nicholas Blane, Appy Pratt, Alexis Rodney

RichardEk
2024-11-04
Det här är underhållning för stunden, och i ärlighetens namn har jag glömt det mesta redan någon månad efter att jag har sett filmen. Humoristisk fantasy av det mer barnvänliga slaget. Jag har inte spelat D&D så mycket att jag minns eller greppar alla referenserna i filmen, men det gör ingenting – filmen står på egna ben och är väl använda två timmar.
Andreas_
2024-05-19
Jösses vilken överraskning, jag blev lite tagen på sängen så att säga, detta var mycket bättre än jag trodde att det skulle vara, det gick verkligen över mina förväntningar, jag har alltid gillat Chris Pine och när jag såg trailern så tänkte jag att detta ser okej ut, Chris Pine verkar vara i sitt esse och det var han verkligen men filmen i sig var helt underbar om man gillar äventyr och komedi, detta var en helt perfekt mix av båda med en del action inblandat såklart också, dom två regissörerna som är ganska nya på scenen så att säga John Francis Daley Jonathan Goldstein imponerar verkligen här, dom har skapat en magisk värld som är i klass med saga om ringen filmerna och verkligen fått ihop ett gäng skådespelare som ser ut att ha roligt och verkligen uppskatta det dom gör framför kameran, det ska tilläggas att jag inte har varit något hardcore fan och spelat D&D spelen som både världen och filmen är baserad på men har spelat några av deras datorspel genom åren och detta kändes verkligen som att spelen gjordes rättvisa, vilket jag inte kan säga om kalkonfilmen som kom ut 2000 med Jason Statham som bara var patetisk, riktigt jäkla bra, ett smärre mästerverk inom genren äventyrskomedi, kommer nog bli en storslagen klassiker genom åren tror jag, skådespelarna då, ja det var inte så många stora kända namn med, vilket kanske är bra, dom stora namnen är Chris Pine, Michelle Rodriguez och Hugh Grant och alla spelar sina roller till perfektion, suveräna och perfekta för sina roller, sen många väldigt bra mindre kända skådespelare med, men alla gör sina roller väldigt bra och helheten är fantastisk, det är roligt, så där lagom perfekt roligt utan att bli patetiskt, actionscenerna är välgjorda, dialogerna är underbara, miljön är fantastiskt välgjord och effekterna är riktigt jäkla snygga, jag är imponerad och chockad över hur denna film fick mig att bli underhållen rakt igenom och aldrig känna att det blir tråkigt eller att den var för lång, ville knappt att den skulle ta slut om jag ska vara helt ärlig, en riktigt glad överraskning och jag önskar nu i efterhand att jag hade sett den på bio när det begav sig, jag hoppas att vi en dag får en uppföljare för detta är ett mästerverk i genren så att säga, betyget blir inte den starkaste av 5:or men en stabil 5:a
HerrNenne
2024-01-27
Underhållande rakt igenom, även om den aldrig når några höjder.
amam
2023-12-04
Stark trea. Rätt så konstant underhållande.
isecore
2023-10-08
Avsevärt mer underhållande än väntat. Jag trodde det här skulle vara ännu en trött dussinrulle men den var rätt snabb, kul och med oväntat bra prestationer. Massor med inside-humor om man är DnD'are men överhuvudtaget en trivsam upplevelse.
Rune2000
2023-09-13
Mycket bättre film än vad den behövde vara med tanke på att det är en Hasbro-film. John Francis Daley och Jonathan Goldstein lyckas att mata filmen med en rejäl dos humor och äventyrslysten, vilket passar utmärkt för denna matinéfilm. Möjligen kunde filmen vara lite kortare, för det finns vissa delar under andra akten som hade kunnat klippas ner. Men i slutändan förtjänar ändå denna film en svag 4:a i betyg.
schygge
2023-09-03
Rätt ojämn då humorn håller rätt sällan, men otroligt många unika händelser och överraskningar som gör denna film sevärd!
QuiNonStultus
2023-08-06
Vettni, jag tycker den här filmen är Helt Okej. Inget mästerverk, kanske, och lite förutsägbar, men mysig att se på. Men. Detta är Fan service, och som nån som spelat rollspel i 25 år är det underbart. Rekommenderas för fellow nerds!
Starkbröl
2023-05-08
Bra stämning i en film som typ består av en massa quests. En hel del skådisar som jag inte ens gillar gör oväntat bra ifrån sig. Inget djup förstås men god, lättsam, påhittig underhållning.
bauster
2023-05-06
De har kanaliserat stämningen i DnD-häng på ett smart och träffande sätt. Bland den coolaste CGI jag sett i någon film!