Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Dur och moll


Musikgeniet Emmet Ray är på väg att lyckas i underhållningsbranschen men har svårt att stanna på ett ställe tillräckligt länge. Dessutom har han en osviklig talang för att komma på kant med det mesta - flickvänner, gangsters, andra musiker och inte minst med framgången själv.


Originaltitel Sweet and Lowdown
Regissör Woody Allen
Manus Woody Allen
Genre Drama, Komedi, 90-tal
Skådespelare Sean Penn, Samantha Morton, Uma Thurman, Anthony LaPaglia, James Urbaniak, Gretchen Mol, Denis O'Hare, Molly Price, Brian Markinson, Tony Darrow, Daniel Okrent, Brad Garrett, John Waters (I)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1526
Filmnummer 689

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Barneyk
2016-06-07
Har vill trevlig charm men mjä, ganska tråkig.
idaho1981
2016-01-02
Stark tre (kanske kan bli svag fyra) mest pga av Sean Penns och Samantha Nortons rollprestationer, riktigt bra! Trots att huvudkaraktären är egocentrisk och inte speciellt trevligt tycker man om honom, eller vill honom iaf väl. Dock har jag svårt att förstå Uma Thurmans karaktär, överdriven, onödig och tråkig. Men skön musik och dialog (eller monolog får man väl säga ganska ofta....). Dessutom håller jag med om att det är pinsamt dåligt fakespel. Har man en karaktär som ska vara duktig, då måste man studera och verkligen veta hur det ska se ut, annars blir det ingen äkthet i just de scenerna.
Ful_fisk
2015-04-26
Småtrevlig och välgjord. Klart sevärd.
ASSFACE
2015-02-24
Fantastisk musik och så där härligt feelgood á la Woody Allen. Stabil fyra.
Dele
2014-03-21
Det är en fröjd att ta del av Sean Penns och Samantha Mortons prestationer i denna vemodiga och tragikomiska mokumentär om den vilsekomne gitarristen Emmet Ray. Fin musik i en inspirerad och stabil historia som visar på Allens typiska lekfullhet inför filmmediet. En av hans bättre!
jeremy_jones
2012-08-21
Sympatisk och mysig film om en osympatisk och omysig karaktär. Sean Penn övertygar och stämningen är fin. Jag börjar gilla Allen på riktigt nu. (4/6)
Tiptaka
2010-05-31
django ar basta jazz gitarristen fran europa.
sunvalley
2010-04-27
Django var såklart den bäste, faktiskt en av de 101 bästa fransmännen någonsin. Men den här Emmet var inte alls dålig.
labi
2010-04-08
Mysputtrig film om den fiktive jazzgitarristen Emmet Ray (även om någon skojare på IMDB försöker lura i oss att han faktiskt existerade) briljant spelad av Sean Penn. Samantha Morton gör rollen som flickvännen Hattie lysande - utan att yppa ett enda ord under hela filmen. Allen bad henne studera Harpo Marx inför rolltolkningen. Särskilt spännande blir det aldrig, men underbar musik i Django Reinhardts anda bjuds vi på. Klart sevärd!
MrDjango
2010-03-19
Den är mkt välarbetad och S Penn är grym, kanske en av hans bästa prestationer i mitt tycke. Verkar lite som de snot kändare personlighets drag fr Django Reinhardt då det inte finns mkt dokumentation på Ray Emmet. Must see iaf!!
Visa äldre kommentarer »